Med njimi sta bila tudi sedanji župan Borut Sajovic, novi direktor občinske uprave Drago Zadnikar in odvetnik Zorko Benedičič, ki je zasebne tožilce tudi zastopal.

Senat višjega sodišča pa je sledil pritožbi tržiških svetnikov LDS in razveljavil oprostilno sodbo. Vse skupaj se je začelo z objavo Ruparjevega spornega teksta v lokalnem glasilu Tržičan leta 2003, kjer je po oceni zasebnih tožilcev prekoračil mejo dovoljenega in so zato terjali zanj osem mesecev zapora. Rupar se je kasneje zagovarjal, da je bil najprej sam napaden v javnosti (na klop za priče je poklical tudi dva novinarja), kranjsko sodišče pa v tekstu očitno ni našlo spornih žalitev ali obrekovanja in je lani aprila izreklo oprostilno sodbo.

Zdaj je na vrsti novo sojenje, Pavel Rupar pa nam je včeraj dejal: "Ista zgodba se vleče naprej, jaz pa se želim čim bolj oddaljiti od umazanih sodnikov in tudi politike." Sedanji župan in zasebni tožilec ter prejšnji svetnik Borut Sajovic pa je komentiral novo sojenje: "Trenutno se resnično ukvarjam predvsem s problemi Tržiča in s tem se bo pač najprej ukvarjal odvetnik. Lahko pa rečem le to, da je ta sodba višjega sodišča opomin vsem nam v politiki, ne glede na stranko, da moramo biti odgovorni za povedano ali zapisano."