Tornado je poškodoval bolnišnico v kraju Americus v ameriški zvezni državi Georgia, od koder so poročali o dveh mrtvih in ranjenem. O tornadih so poročali še iz Kansasa.

V Alabami je med smrtnimi žrtvami tornada osem dijakov srednje šole v kraju Enterprise, kjer se je porušila streha šole. Po navedbah lokalnih oblasti morebitne nadaljnje žrtve še iščejo, zaradi kaotičnih razmer po nevihti pa so iz Alabame sprva poročali celo o 18 smrtnih žrtvah.

Ameriška administracija je državama Alabama in Missouri že namenila pomoč. Tornadi so jug ZDA letos prizadeli že drugič. V začetku februarja so namreč divjali po osrednji Floridi in zahtevali 21 življenj ter uničili več sto poslopij.

Vrsta neurij in snežnih neviht je v četrtek zajela območje od zvezne države Minnesota do Mehiškega zaliva. V osrednjih ZDA so se spopadali z močnim sneženjem, ki je onemogočal vožnjo po avtocestah in ustavil letalski promet. V prometni nesreči zaradi sneženja sta v Severni Dakoti umrla dva človeka, eden pa je umrl med kidanjem snega v Nebraski.