"Očitno smo bili zapeljani. Direktorica občinske uprave Sabina Mozetič nam je obljubila sestanek, da bi se pogovorili o reševanju konkretnega dolga, pa ga je potem zaradi nujne poti v Ljubljano preklicala. Nato iz občine spet ni bilo nobenega glasu, čeprav sem Mozetičevi poslal elektronsko sporočilo in prosil za nov datum," pojasnjuje Pelicon, ki že od novembra lani občino zaman poziva, naj uredijo stvari.

Naj spomnimo, da je koprska občina že v začetku lanskega leta ustavila financiranje krajevne skupnosti, ker naj bi bil poročilo krajevne skupnosti pomanjkljivo. Odgovorni na krajevni skupnosti pa so prepričani, da jim je koprski župan Boris Popovič financiranje ustavil zato, ker so v preteklosti nasprotovali nekaterim njegovim samovoljnim potezam v središču mesta. "Gre za neodgovorno dejanje, ki je usmerjeno predvsem v škodo ljudi, ki živijo v središču Kopra. S tem je vodstvo občinske uprave jasno in očitno pokazalo, kakšen je odnos vodstva občine do vseh, ki ne mislijo tako kot oni," je ogorčen Pelicon. Nekateri ob tem namigujejo, da bi bilo financiranje KS Koper - Center najbrž že urejeno, če bi bil na lanskih volitvah za predsednika KS izvoljen Popovičev kandidat. Vendar Popoviču in njegovi stranki Koper je naš prebivalci v središču mesta niso preveč naklonjeni.

Tiskovna predstavnica koprske občine Mojca Beljan je pojasnila, da do obljubljenega sestanka še ni prišlo zato, ker so v tem času čakali na sprejem proračuna. "V prihodnjih dneh bo župan izdal vse akte za izvrševanje proračuna, nato bomo pristopili k podpisovanju pogodb z vsemi krajevnimi skupnostmi. Takrat bo priložnost za sestanek z vsako KS, tudi s KS Koper - Center." Vendar je treba opozoriti, da mora krajevna skupnost najti rešitev za poplačilo dolgov, ki so se nabrali v preteklem letu. Le sredstva za tekoče delovanje namreč ne bodo zadostovala, KS Koper - Center pa je za izplačilo denarja vložila tudi tožbo.