Tožba zoper ministrstvo?

Tako vrednost računa AMZS za opravljene storitve v decembru znaša 128.520 evrov, za mesec januar pa 154.440 evrov, so sporočili z ministrstva. Kot so še dodali, se bo minister za zdravje Andrej Bručan sestal s predstavniki AMZS, če bo to potrebno.

Kar se tiče javnega razpisa za izvajalca helikopterskih prevozov nujne medicinske pomoči, je ta v pripravi, točen datum objave pa še ni znan, so še sporočili z ministrstva.

AMZS bo ministrstvu pustila še nekaj časa za premislek, v primeru, da stroški ne bodo povrnjeni, pa nameravajo vložiti tožbo, je dejal Perko.

Kot je znano, helikopterske prevoze nujne medicinske pomoči od 13. januarja pa vse do izbire novega izvajalca na javnem razpisu izvaja letalska policijska enota slovenske policije. Nalogo ta enota opravlja na enak način in z isto opremo, kot sta že pred lanskim 1. decembrom, ko sta reševanje začela opravljati AMZS in Flycom, te helikopterske prevoze za nujno medicinsko pomoč izvajali Policija in Slovenska vojska.

Dnevnik je imel prav

Pokazalo se je, da je vse, kar smo v Dnevniku trdili od začetka decembra, res. Trdili smo, da je izbira AMZS brez razpisa nelegalna, da je poslovanje brez pogodbe, ki si ga je privoščil minister Bručan, nelegalno in računov ni mogoče plačati.

Takrat se je minister sprenevedal, da je račun AMZS mogoče plačati po t.i gestijskem zahtevku, ki ga pozna obligacijski zakonik. Zdaj je minister obrnil ploščo. Pravi, da za plačilo računa ni pravne podlage in s tem dokazuje, kako se je v preteklosti sprenevedal, ko je reševal svojo politično kožo.