Miha Jazbinšek, mestni svetnik Zelenih Slovenije, je na primer opozoril, da stari nadzorni odbor, ki ga je po odhodu Tomaža Toplaka na Kad pol mandata vodil Oven, ni pripravil poročila o izvrševanju proračuna v letu 2005 in s tem ni opravil svojega dela. Ob tem je zanimivo, da sta Ovnovo imenovanje pod vprašaj postavljala tudi opozicijska mestna svetnika SDS Gregor Gomišček in Roman Kolar, čeprav vodenje odbora po nenapisanem pravilu pripada opoziciji. Kolar je ob tem dejal, da Oven ni njihov kandidat, ker je sicer deklariran simpatizer SDS, a ga je "na to mesto predlagala opozicija".

Na včerajšnji seji so ljubljanski mestni svetniki na kratko razpravljali tudi o zaključnem računu proračuna za leto 2005 in čeprav ima poročilo že dolgo brado, so bile nekatere opazke svetnikov zanimive. Peter Sušnik (SDS) je opozoril, da je bila pri postavki o urejanju zemljišč realizacija le 14,98-odstotna, obregnil pa se je tudi ob slabo pripravljeno gradivo, iz katerega je po njegovem mnenju težko razbrati, za kaj je šel proračunski denar.

V letu 2005 je težave s porabo denarja imel tudi občinski stanovanjski sklad, ki je za naložbe porabil le 44 odstotkov predvidenega denarja.

Razprava se je na temo denarja vrtela tudi pri pooblastilu župana Zorana Jankovića, da v imenu mestnega sveta glasuje na svetu ustanoviteljev ljubljanskih javnih podjetij. Nekateri svetniki so bili namreč prepričani, da je pooblastilo preširoko in da bi mestni svet moral odločati vsaj o podražitvah storitev (vodovod, kanalizacija, ogrevanje, odvoz smeti, parkirnine…) in poslovnih poročilih javnih podjetij. "Cene komunalnih storitev bistveno posegajo v življenja Ljubljančanov, zato bi moral pred glasovanjem na svetu ustanoviteljev o tem odločati mestni svet," je opozorila Metka Tekavčič iz SD, ki je v to smer pripravila dopolnilo pooblastila. Na koncu so svetniki njen predlog zavrnili in podprli Jankovićevo dopolnilo, po katerem bo mestni svet seznanjen s poslovnimi poročili javnih podjetij, ne pa tudi s predlogi za povišanje cen.