Seveda ne gre za znanega televizijskega komentatorja, kot bi lahko kdo pomislil, pač pa za 29-letnega mladeniča iz Semiča pri Novem mestu, ki doslej policiji menda ni bil znan.

Stare se je na mejni prehod med Srbijo in Hrvaško pripeljal v avtomobilu citroen C5 z ljubljanskimi registrskimi tablicami, čeprav je drugače lastnik fiat punta, da prevaža smrtonosno mamilo, pa je carinikom nakazal s svojim nenavadno živčnim obnašanjem. Ko ga je namreč carinik povprašal, ali ima kaj prijaviti in ali ima pri sebi kaj denarja, je opazil tudi njegovo očitno nervozo, zato se je odločil za podrobnejši pregled vozila.

Že po nekaj minutah so cariniki ugotovili, da je nekaj skrito za oblogami na zadnjih vratih avtomobila. Na dan so potegnili deset zavitkov s heroinom, v vsakem je bilo okoli pol kilograma mamila, vsega skupaj pa se je "nabralo" 5,16 kilograma te droge, za katero bi lahko na črnem trgu iztržili okoli tristo tisoč evrov. Cariniki so Andreja Stareta in najdena mamila predali srbskim policistom, ki so ga odpeljali v pripor v Sremski Mitrovici. Ker se je ravno včeraj zvečer izteklo 48-urno policijsko pridržanje, so policisti 29-letnega Dolenjca privedli tudi pred sodnika, glede na težo kaznivega dejanja in dejstvo, da gre za tujca, pa je preiskovalni sodnik zanj gotovo odredil podaljšanje pripora.

Semičan naj bi srbskim policistom povedal, da je bil v Beogradu, Preševu in nekaterih drugih mestih, od koga in kje je kupil heroin, pa pristojnim organom menda ni uspelo izvedeti. Zaradi njegove aretacije je zelo presenečena tudi njegova družina v domačem kraju, saj jim Stare pred odhodom sploh ni povedal, da se je namenil v Srbijo. Njegov mlajši brat Damir nam je zaupal, da ni imel Andrej še nikoli opraviti s policijo in da je drugače zaposlen. Iz vsega skupaj pa je lahko potegnil le sklep, da je morda želel na hitro priti do denarja, "vendar na nepošten način to ni mogoče". Družina se je za pomoč že obrnila na slovensko veleposlaništvo v Beogradu, kjer so jim obljubili, da bodo naredili, kar je v njihovi moči.