"Sosedje so videli tudi rakete, na koncu je prav ob hiši dvakrat zares močno počilo. Okoli desete ure zvečer je tašča prišla povedat, da gori zgornji del drvarnice. V pižami in copatih sem stekel ven in izpraznil dva gasilna aparata, na pomoč je prihitel še sosed z enim aparatom, vendar sva bila prepozna, ogenj je zajel vso drvarnico in ostrešje hiše," je pripovedoval Damjan Starc, ki živi v hiši še z ženo Tejo in 19-letno hčerko Dašo.

Požar so gasili poklicni gasilci iz Kranja ter prostovoljci iz Naklega, Dupelj, Podbrezij, Žej in Bistrice. Uničeni so drvarnica s skednjem, cela streha (prav lani so jo na novo prekrili), podstrešno stanovanje, voda je verjetno uničila še tla v pritličju, pogorel je del zidu, ob katerega je bila naslonjena drvarnica. "Upam, da bo vreme zdržalo in bomo streho lahko čim prej zamenjali. Zahvaljujem se za hitro posredovanje gasilcev in seveda za nesebično pomoč vseh sosedov," je še povedal Damjan Starc.

Iz Policijske uprave Kranj so sporočili, da so pri ogledu ugotovili, da je do požara prišlo na zadnji strani hiše, kjer je manjša lesena nadstrešnica, v kateri se je vnela suha trava. Ogenj se je od tam po ostrešju razširil na stanovanjsko hišo. "Natančen vzrok požara ni bil ugotovljen, obstaja pa možnost, da je do požara prišlo zaradi kratkega stika na električni napeljavi ali pirotehničnega sredstva, ki je bilo odvrženo skozi špranje v prostor nadstrešnice," sumijo policisti.