Po prvem krogu smo že kar malce jadikovali, da so v zlati deseterici pretežno skoraj sami politiki, v drugem krogu pa je vendarle prišlo do zanimivih zamenjav. Na šestem mestu je dobri človek iz Zagorja Gabrijel Brezovar in za njim je slovenski metropolit Alojz Uran. Na osmem mestu je prva Slovenka, in to vse bolj imenitna smučarska tekačica Petra Majdič, ki se je za repe drži sedemkratni evropski prvak v plavanju v kratkih bazenih Peter Mankoč. Zlato deseterico končuje poslanec Zmago Jelinčič, vendar mu Sašo Hribar že odločno diha za ovratnik.

Še nič dokončnega

Zelo verjetno pa bo tudi v naši zlati deseterici prišlo do sprememb, saj prav Petra in Peter zaradi svojih zadnjih uspehov dobivata vse več glasov.

Pred nami sta torej še dva kroga. Naša javnomnenjska akcija, ki je nedvomno daleč najbolj množična v Sloveniji, že po običaju poteka ves december, z dokončnim razkritjem pa bomo tokrat presenetili šele na slovesni razglasitvi SLOVENCA LETA 2006 v petek, 19. januarja 2007, v športni dvorani v Litiji.

Lepe nagrade

Pred vami je torej tretje vabilo na kosilo. Svetujemo vam, da dobro premislite, kdo si je v iztekajočem se letu zaslužil toliko simpatij, da bi ga povabili za domačo mizo. Vljudno prosimo, da izpolnjeno vabilo nalepite na dopisnico in jo pošljete na naslov: Nedeljski dnevnik, p. p. 722, 1001 Ljubljana, seveda čim prej, najkasneje pa do četrtka, 28. decembra.

Tudi letos smo se potrudili, da bomo vaš trud, ko s skupnimi močmi izbiramo najbolj priljubljenega SLOVENCA LETA, čim bolj poplačali, zato v vsakem krogu izžrebamo tri TUŠEVE kupone v vrednosti po 20.000 tolarjev, medtem ko za konec akcije pripravljamo finalno žrebanje, pri katerem bodo prišla v poštev prav vsa do zadnjega roka poslana vabila.

Finalni sklad je resnično zelo vabljiv.

Prva nagrada: TOMOSOV MOPED RACING 25

Druga nagrada: DIGITANI FOTOAPARAT (Hartlauer, d.o.o.)

Tri tretje nagrade: TRI ROČNE URE - moška in dve ženski (Sten, d. o. o.)

V drugem krogu smo spet izžrebali tri nagrade, TUŠEVE BONE za 20.000 tolarjev, ki jih bodo prejeli: Danica Simič iz Dola pri Ljubljani, Andreja Rebar iz Mokronoga in Ladislava Jukič iz Kobarida. Čestitamo in želimo veliko zabave pri nakupih, saj prav v prednovoletnem času pripravljajo v Tuševih trgovinah celo kopico zanimivih akcij!