Finančni minister Andrej Bajuk je namreč v intervjuju za Sobotno prilogo odločno zanikal, da bi komurkoli napovedal vojno in zahteval odstranitev Petrovčičeve iz informativnega programa nacionalne televizije. Petrovčičeva je tako v nedeljo na spletnih straneh bloga Medijski watch dog zapisala: "Ker seveda ne gre pričakovati, da bi katerikoli politik javno priznal tak pritisk na medij, obstajajo priče. In tudi v tem primeru je tako."

Petrovčičeva je prepričana, da gre za politični suspenz

"Javno dejstvo je, da ne smem več pokrivati javnih financ, kar sem počela v informativnem programu TV Slovenija devetnajst let, odkar sem v oddaji Utrip opozorila na način, kako je bil ministrov popravek predstavljen nenapovedano v mojem javljanju v živo o povsem drugi temi," je na blogu za spremljanje intervencij v slovenske medije še zapisala Petrovčičeva.

Ker prek medija, kjer je zaposlena, ne sme več spraševati finančnega ministra, ga zato javno sprašuje, zakaj se je odločil za tak način nenapovedanega popravka v javljanju v živo, kdo mu je to svetoval in kdo mu je to odobril.

Ocene o njenem slabem delu so po mnenju Petrovčičeve izmišljene

Sicer pa se je Petrovčičeva v nedeljo odzvala tudi na ocene svojega dela, ki jih je vodstvo RTV Slovenije zapisalo v sporočilu za javnost, s katerim se je odzvalo na očitke Liberalne akademije o "politično motiviranem suspenzu" Petrovčičeve.

"Da bi bila z mojim delom povzročena programska škoda, da so moji izdelki neprofesionalni in pripravljeni brez truda ter zavzetosti, da sem pri svojem delu storila vrsto napak in tako škodovala kredibilnosti in ugledu javne RTV ter da sem izvor ponavljajočih se problemov, vse to slišim prvič," je zapisala Petrovčičeva. "Ocene so neresnične, se ne nanašajo na konkretne izdelke in dogodke, so popolnoma izmišljene in služijo zgolj iskanju razlogov za nazaj za moj poklicni suspenz, ki je nastal na podlagi političnih pritiskov," je dodala.

Je šlo za zlorabo medijskega popravka?

Ob tem je opozorila, da še vedno ni jasno, ali je pomenil sporni popravek finančnega ministra zlorabo zakonsko dovoljenega medijskega popravka in kakšna so sploh pravila za umestitev popravkov v program RTV Slovenija, še posebej pri javljanjih v živo. Brez ustreznih odgovorov je lahko vsaka uredniška sankcija razumljena kot politična, popravek pa lahko tudi v prihodnje služi za medijsko cenzuro in odstranitev politično nekorektnih novinarjev, je še poudarila.