Novinarka je po navedbah vodstva nacionalke slabo sodelovala z uredniki in sodelavci, pripravljala naj bi pavšalne in pristranske prispevke brez dodane vrednosti, 7. oktobra pa naj bi oddajo Utrip neprofesionalno izkoristila za osebni obračun. Naj spomnimo: v oddaji je poudarila dejanje finančnega ministra Andreja Bajuka, ki je eno od javljanj iz parlamenta v živo kljub vprašanju o financah izrabil za popravek drugega prispevka iste novinarke.

Novinarka obtožbe zavrača

Nato je sledil politični suspenz, vztraja pri svojih besedah Petrovčičeva. "Po pogodbi o zaposlitvi pokrivam gospodarstvo in finance, od 7. oktobra dalje pa teh tem ne smem več spremljati. Gre za neuresničevanje pogodbe o zaposlitvi, kar je zame enako kot suspenz," pojasnjuje novinarka. Da je vpletena tudi politika, je po njenem mnenju jasno zato, ker se o njenem delu prej ni nikoli polemiziralo.

Petrovčičeva zatrjuje, da oceno o površnem in neuravnoteženem poročanju prvič sliši in se ji zdi čudna, saj je pri pripravi prispevkov vedno sodelovala z uredniki in se z njimi dogovarjala med vsem procesom ustvarjanja izdelka. "Poleg tega je ocena mojega dela splošna, omenjen ni noben konkretni izdelek ali izrečeni stavek. Ne nazadnje pod izjavo tudi ni nihče podpisan in je torej anonimna," našteva svoje argumente Petrovčičeva. "Da je ocena mojega dela res sporna, dokazuje tudi dejstvo, da članek o tej temi ni smel biti objavljen v časopisu Večer, čeprav je bil prispevek že napisan," še dodaja in pojasni, da objave članka ni dovolil odgovorni urednik Večera Tomaž Ranc.

Podoben primer

Na javni televiziji se je podoben primer zgodil leta 2000, ko je takratni glavni in odgovorni urednik TVS Uroš Lipušček po nekaj domnevnih napakah v prispevkih novinarki Jasni Tepina določil nove delovne naloge.