Skupščina, na kateri bodo lastniki sprejemali predlog uvedbe enotirnega sistema, bo 28. decembra. Za člane upravnega odbora so predlagani Marino Antolovič, Sanja Bajec, Rudi Grbec in Srečko Kenda, delavce pa naj bi zastopal Jovo Stevanovič.

Glavni akterji novega Istrabenzovega turizma bodo poslej drugi ljudje kot do zdaj. Potem ko sta pred meseci že odstopila člana uprave Vesna Nahtigal in Edvard Lesnik, je zdaj odstopil tudi predsednik uprave Istrabenza Turizem Tomo Čeh. Vse kaže, da se bodo uresničile napovedi, ki smo jih prvi objavili v Dnevniku, da bo predsednik upravnega odbora postal član Istrabenzove uprave Srečko Kenda, glavni izvršni direktor pa Marino Antolovič. "Lahko potrdim, da se resnično vračam v Istrabenz Turizem. Pogovarjamo se, da bi prevzel funkcijo glavnega izvršnega direktorja z vsemi pooblastili," nam je včeraj potrdil Antolovič. Dejal je še, da si želi, da bi novo delovno mesto prevzel z novim letom. Do takrat pa bo družbo še vodil Tomo Čeh. "Za odhod sem se odločil zato, ker z lastniki nismo imeli enakih pogledov na razvoj turizma. Sam sem za razvijanje hotelske verige, medtem ko so lastniki za konsolidacijo poslovanja na obstoječih lokacijah," je povedal Tomo Čeh, ki ni želel razkriti, kam odhaja. Zatrdil pa je, da ostaja v slovenskem gospodarstvu, vendar ne več v turizmu.

Po naših podatkih so bili prav kadrovski zapleti razlog, da je Istrabenz turizem toliko časa odlašal s sklicem skupščine. Poleg tega se ta Istrabenzova divizija ne more pohvaliti z dobrimi rezultati, saj kar za 40 odstotkov zaostajajo za predvidenimi načrti.