Naložba je ocenjena na vrtoglavih 37 milijonov evrov, od tega je država za obnovo tega protokolarnega turističnega objekta namenila dobre štiri milijone evrov. Objekt bo gradilo podjetje Kraški zidar.

Potem ko je družba Istrabenz hoteli z arhitekturnim birojem Sadar Vuga pred meseci pretrgala sodelovanje, so novo arhitekturno rešitev za stari Palace pripravili v biroju Qualite in API. To je zato že četrto gradbeno dovoljenje, ki so ga morali pridobiti za obnovo Palacea, v Istrabenzu pa upajo, da bodo z lokalno skupnostjo čim prej uskladili tudi ustrezne urbanistične načrte, ki bi širšemu delu osrednjega območja Portoroža vrnili blišč.

Tako si v Istrabenzu želijo, da bi pred starim hotelom Palace porušili vse objekte, ki hotel ločujejo od morja. Njihova prizadevanja je včeraj načelno podprl tudi novi župan Pirana Tomaž Gantar. Povedal je, da bodo na občini naredili vse, kar je v njihovi moči, da bi ustregli željam in načrtom Istrabenza. Vendar morajo pred tem najti ustrezne rešitve z lokalno skupnostjo in pridobiti njihovo soglasje.

V prenovljenem hotelu Palace in njegovem prizidku bo 185 sob in apartmajev najvišje kategorije, pri čemer bodo predsedniški apartmaji v prvem nadstropju starega in spomeniško zavarovanega dela hotela. O ceni nočitve v tem prestižnem hotelu se še niso dogovorili, predsednik uprave Istrabenz turizem Tomo Čeh pa napoveduje, da bodo cene zaradi izjemne kakovosti precej višje, kot jih imajo zdaj v svojih hotelih. Ta trenutek nočitev z zajtrkom v najbolj elitni predsedniški suiti v Grand Hotelu Palace stane dobrih 500 evrov.

Cena vključuje nočitev z zajtrkom za dve osebi, kopanje v bazenskih kompleksih, fitness, parkirišče, uporabo plaže in sončne terase. Gostje, ki najemajo predsedniške suite v Palaceu, so v glavnem Rusi, sledijo jim Italijani, ki suite najemajo tudi za daljše obdobje. Zato naj ne bi bilo skrbi, da v prenovljenem Palaceu ne bi bilo gostov.