Tam so Rakete proti Chicagu še 6 sekund pred koncem vodile za šest točk (101:95), na koncu pa zmagale za točko (101:100).

Tudi Houston je tako vknjižil že svojo šesto zmago v sezoni in počasi upravičuje vlogo skritega favorita. Znova se je izkazal dvojec Tracy McGrady – Yao Ming, saj se oba lahko pohvalita z dvojnim dvojčkom. Prvi je dosegel 21 točk in 11 skokov, drugi pa točko manj in skok več. Pri Chicagu je kar 37 točk dosegel Ben Gordon, a je bilo tudi to na koncu premalo, pa čeprav bi skupaj s soigralci skorajda nadoknadil zaostanek 21 točk. »Ne vem, kaj se dogaja z nami, toda česa takega si ne smemo več privoščiti. Ne smemo kar tako zapravljati tako visokih prednosti,« je kljub zmagi po tekmi z glavo zmajeval Tracy McGrady, ki se je s soigralci v podobnem položaju znašel že na prejšnji tekmi proti San Antoniu, na kateri so zapravili 19 točk prednosti in izgubili. Kljub porazu pa je bolj zadovoljen deloval Ben Gordon, ki se na dosedanjih tekmah ni preveč izkazal: »Tokrat sem skušal biti bolj agresiven. Met mi v tej sezoni nikakor ne gre, zato sem tokrat igral bolj kot koš, proste mete pa sem dobro izkoriščal.«

Pri zmagi Golden Statea nad Sacramentom se je z odlično igro izkazal Baron Davis, ki je v 45 minutah dosegel 36 točk in 16 asistenc. Bojevniki so si zmago sicer zagotovili že v prvi četrtini, ki so jo dobili za osem točk, vse tri ostale pa so se končale z neodločenim izidom (25:25, 27:27, 25:25).