Žiga Debeljak ugotovitev revizorjev Deloitta ni želel komentirati, dejal je le, da je Mercator z objavo poročila opravil svoje. Bodo pa poiskali neodvisno pravno mnenje glede morebitnih pravnih posledic izsledkov revizije in se nato odločili o nadaljnjih korakih.

Po mnenju Pivovarne Laško je objava poročila pokazala, da so bili nekateri posli z družinskimi in prijateljskimi podjetji Zorana Jankovića nenavadni in neobičajni za poslovni svet. Namen revizije, tako v Pivovarni Laško, ki je revizijo zahtevala, ni bil tako imenovani lov na čarovnice ali blatenje ugleda nekdanjega predsednika uprave Mercatorja, temveč zgolj legitimna želja lastnikov, da se ugotovi, ali so bili omenjeni posli izpeljani korektno in da potrdi upravičenost odstavitve nekdanje uprave. "Glede na objavljeno revizorsko poročilo je bila odločitev novih lastnikov in nadzornega sveta, da odstavi nekdanjo upravo, povsem upravičena in nujna," so še dodali.

Da revizorji ne bodo ničesar našli, je včeraj še enkrat ponovil Zoran Janković, če pa ima kdo kaj, naj uporabi tisto pot, ki je za to predvidena. Po njegovem mnenju je bilo namreč poročilo pripravljeno nestrokovno: "Če bi bil postopek pravilen, tako kot ga je predlagala skupščina, bi moral revizor podati bolj konkretne predloge, saj je za to pooblaščen. Mnenje bi nato nadzorni svet skupaj z upravo ali sprejel, ali zavrnil, ali predlagal skupščini v nadaljnjo obravnavo." Sicer je ta zadeva za njega zaključena in tudi uprava Mercatorja bi morala po njegovih besedah zaradi delničarjev in zaposlenih čim prej zaključiti s tem.