Ocenjuje tudi, da je to poročilo brez strokovne vrednosti. Danes sicer mineva natančno leto dni od njegove nekrivdne razrešitve s položaja predsednika uprave Mercatorja.

Jankovič tudi meni, da je smešno, da je bila na skupščini delničarjev razrešnica za poslovno leto 2005 nadzornemu svetu podeljena, takratni upravi pa ne. Zanj je sicer zgodba o Mercatorju zaključena, dodal pa je še, da bi bilo tudi za Mercator najboljše, da to zgodbo konča.

Družinska in prijateljska podjetja?

V Pivovarni Laško so v odzivu na objavljeno revizijo zapisali, da je objava posebnega revizorjevega poročila o posameznih poslih, ki jih je izvedla nekdanja uprava Mercatorja, pokazala, da so bili nekateri posli z družinskimi in prijateljskimi podjetji takratnega predsednika uprave Zorana Jankoviča nenavadni in neobičajni za poslovni svet. Zahteva lastnikov za revizijo je bila zato po mnenju Laškega upravičena.

Pivovarna Laško je, kot navajajo v družbi, že pred vstopom v lastniško strukturo Mercatorja sumila, da so omenjeni posli s privilegiranimi družinskimi in prijateljskimi družbami nesprejemljivi tako za družbo kot tudi lastnike. Prav zato in zaradi očitkov o neupravičeni odstavitvi uspešnega managerja in njegove ekipe, je laška pivovarna na letošnji skupščini delničarjev predlagala revizijo posameznih poslov. S tem predlogom je soglašalo 95 odstotkov prisotnih delničarjev Mercatorja.