Kolumnist New York Timesa, ki je potegnil vzporednice med dogajanjem v Iraku in omenjeno ključno ofenzivo v Vietnamu bi po Bushevih besedah tako lahko imel prav, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Vsekakor se je v Iraku okrepilo nasilje," je v pogovoru za televizijo ABC dejal Bush in dodal, da skušajo uporniki v Iraku povzročiti dovolj škode in s tem pregnati tuje sile iz države. "Verjamejo da se bodo Američani naveličali, vlada pa bo odstopila, če bodo uporniki povzročili dovolj velik kaos," je povedal, ob tem pa poudaril, da nima namena spremeniti strategije glede Iraka, ne glede na naraščanje števila žrtev na ameriški strani.


Leta 1968 so sile Severnega Vietnama in Vietkonga sprožile ofenzivo Tet, v okviru katere so izvedle vrsto napadov na ameriške sile. Ti napadi so zamajali ameriško samozavest glede zmage in spodnesli politično podporo tedanjemu ameriškemu predsedniku Lyndonu Johnsonu. Ofenziva Tet je za Severni Vietnam in Vietkong sicer pomenila vojaški poraz, vendar je obseg napada šokiral Američane in prispeval k obrnitvi ameriškega javnega mnenja proti vietnamski vojni.