Napoved, da bo Mercator tik pred sobotnimi lokalnimi volitvami javno objavil izsledke izredne revizije poslovanja družbe v času vodenje Zorana Jankovića, se sicer niso uresničile. Kljub velikim pričakovanjem političnih nasprotnikov Zorana Jankovića pa osnutek revizije, ki si ga lahko ogledate v fotogaleriji članka, ne prinaša javnosti še neznanih očitkov na račun nekdanjega predsednika Mercatorjeve uprave.

Največ ugibanj sproža vprašanje, kdo je javnosti posredoval izsledke revizije, ki so nam jih sinoči ponujali tudi predstavniki strank, ki podpirajo največjega Jankovićevega konkurenta Franceta Arharja. V Mercatorju, na katerega letijo očitki o njegovi zlorabi v politične namene, zagotavljajo, da izsledkov niso posredovali nobenim nepooblaščenim osebam. Pojasnili pa so, da poleg uprave in dveh pooblaščenih oseb v Mercatorju (sodeč po povzetku revizije sta bila to Mitja Selan in Aleš Resnik) s povzetkom revizije že razpolagajo tudi člani nadzornega sveta. Poudarjali so, da morajo vsi omenjeni z revizijo ravnati kot s poslovno skrivnostjo. Očitke, da poskušajo Mercator zlorabiti v politične namene, pa komentirajo: "Posebna revizija se izvaja na podlagi sklepa skupščine delničarjev. Vloga uprave in nadzornega sveta družbe je pri tem zelo jasna: dolžna sta poskrbeti za ustrezno izvedbo sklepa skupščine delničarjev v skladu z zakonskimi določili."

Tako v Istrabenzu kot Pivovarni Laško, ki sta največja lastnika Mercatorja, zagotavljajo, da izsledkov revizije nimajo. V Mercatorju in Laškem napovedujejo, da bo končno poročilo revizije predvidoma predano upravi Mercatorja 30. oktobra. V Pivovarni Laško so še povedali, da pričakujejo, da bosta takrat uprava in nadzorni svet poročilo nemudoma objavila. "Zavedamo se, da obstaja možnost, da revizija postane predmet političnih špekulacij in obračunavanj, če bo seveda še potekal drugi krog volitev za županskega kandidata v Ljubljani. Povsem neutemeljeni in neprimerni so očitki in pritiski na nas delničarje, da ne bi dovolili objave revizije poslovanja med volitvami. Menimo, da imajo poleg delničarjev tudi občani pravico izvedeti, kako je poslovala bivša uprava Mercatorja in njen predsednik. Ne glede na to, ali bodo potekale volitve, mislimo, da je objava poročila revizije korektna tako do delničarjev, občanov Mestne občine Ljubljana kot ne nazadnje tudi do bivše uprave Mercatorja ter njenega predsednika. Ta ves čas poudarja, da bo revizija njega in upravo oprala vseh obtožb. S takšnim končnim poročilom bi bili zadovoljni tudi delničarji, saj bi le tako dobili zagotovilo, da je bilo poslovanje prejšnje uprave korektno, urejeno in v skladu s pričakovanji lastnikov," so poudarili v Laškem.

Poročilo objavljamo v celoti: opravičujemo se, ker ga zaradi časovne stiske nismo uspeli prevesti.

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined