Rokovanje Zavrla s člani evropske nogometne vlade ob slovesu je bilo prisrčno in resnično prijateljsko, čeprav so nekateri tako bogati, da na zasedanja priletijo z zasebnim letalom, kot je to naredil v kavbojke in pulover oblečeni Ukrajinec Georgij Surkis, katerega ob prihodu na sestanke v Švici na letališču čaka lastni mercedes z osebnim šoferjem.

Komunikacija Zavrla z gosti je potekala v več jezikih (nekateri člani slovenske opozicije bi za tovrstno početje potrebovali prevajalko), druženje pa je premeteno izkoristil tudi za seznanjanje z razmerami v Sloveniji, kjer opozicija zahteva njegovo zamenjavo. Tujci so hvalili slovensko gostoljubnost, Zavrl pa protokol UEFA, ki spremlja takšna srečanja, saj je 17 članov izvršnega odbora UEFA imelo s seboj kar 25 pomočnikov.

Vse stroške srečanja v Ljubljani razen lokalnega transporta in dveh večerij je plačala UEFA. To ni velik strošek, saj je zaključni račun UEFA za lansko leto pokazal takšen dobiček, da bo vsaka nacionalna zveza v naslednjih dveh letih prejela še 1,2 milijona švicarskih frankov za razvoj nogometne infrastrukture v programu "hat-trick".

Medtem ko so se nogometni funkcionarji že odpravljali na letališče, je o sklepih zasedanja spregovoril generalni sekretar UEFA, Šved Lars-Christier Olsson, ki je najprej stresal nekaj pohval na račun NZS: "Organiziranost NZS je vrhunska. Slovenija je bila v pilotski skupini za licenciranje in postopke za vse tri lige izvedla tako dosledno, da je za vzor drugim, saj v nekaterih državah omenjeni ukrepi veljajo le za klube, ki nastopajo v evropskih pokalih. Zdaj bo Slovenija v pilotski skupini sodniške konvencije. Delo sodnikov in pravila bomo skušali izboljšati tako, da bomo v naslednjih šestih letih investirali 35 milijonov švicarskih frakov." Seveda se je zahvalil za odlično organizacijo zasedanja, na vprašanja o štadionu v Ljubljani pa odvrnil: "Vem, da ste Slovenci tik pred volitvami. Upamo, da vam bodo končno prinesle obljubljeni štadion."

Olsson je nato naštel najpomembnejše odločitve. Črna gora bo postala članica UEFA, Gibraltar pa še ne, ker je Španija poslala dopis o neustrezni infrastrukturi v kandidatki. Pripravljajo zaostren sistem licenciranja, enotno pogodbo za profesionalne igralce, odločanje o gostitelju evropskega prvenstva leta 2012 so z decembra preložili na april 2007. Kandidature so tri, držav pa pet: Italija, skupaj pa Hrvaška in Madžarska ter Poljska in Ukrajina. Ob takšni odločitvi so najbolj razočarani Hrvati, saj bodo imeli tekmeci čas, da medtem uredijo razmere, ki so nastale po aferah.