Z nakazilom tega zneska je Mestna občina Ljubljana (MOL) predčasno in v celoti izpolnila obveznost do lazaristov iz njihovega poravnalnega dogovora v denacionalizacijskem postopku za vračilo omenjenega zemljišča, ki so ga sklenili januarja letos. Na tak način je MOL postal lastnik denacionaliziranega travnika, ki ga potrebuje, da bi lahko islamski verski skupnosti v Sloveniji prodala 16.583 kvadratnih metrov zaokroženega zemljišča ob Cesti dveh cesarjev, ki je po mestnem prostorskoureditvenem aktu predvideno za gradnjo islamskega kulturnega centra z džamijo.

Sicer pa je prodaja zemljišča za gradnjo džamije ponovno odložena, saj je mestni svetniki MOL tudi prejšnji ponedeljek na svoji zadnji seji v tem mandatu niso potrdili. S predčasnim plačilom zemljišča lazaristom pa je sedanje vodstvo ljubljanske mestne občine zagotovilo svojemu nasledstvu, da bi lahko brez podedovanih težav prodalo celotno parcelo za džamijo. S poravnalnim dogovorom je bilo namreč predvideno, da bo MOL izplačal lazaristom vrednost njihove parcele šele potem, ko bo že sam prejel kupnino za celotno parcelo, vendar najkasneje do konca tega leta.

Ker pa je ta kupčija za zdaj odložena in je še odprto, ali bo sploh opravljena do konca letošnjega leta, je le smotrno, da je MOL lazaristom že plačal njihovo zemljišče. Kajti če s tem ne bi pohitel, bi jim ga moral v prihodnjem letu po istem poravnalnem dogovoru vrniti v naravi.