Izbrala jih je kuratorka Silvia Aigner. Svoja dela razstavljajo Niclas Anatol, Judith Baum, Barbara Bernsteiner, Sini Coreth, Canan Dagdelen, Judith P. Fischer, Gernot Fischer - Kondratovitch, Barbara Graf, Uwe Hauenfels, Tomas Hoke, Lukas Maximilian Hueler, Richard Kaplenig, Eric M. Kresnig, Thomas Reinhold, Eva Schlegel, Katarina Schmidl, Martin Schnur, Jochen Trar in Eva Wagner.

Slovenski umetniki po izboru kustosa Jerneja Kožarja bodo v okviru projekta Crossover konec oktobra in v novembru razstavljali v razstavišču Künstlerhaus v Celovcu. Svoja dela bodo razstavili Peter Hergold, Ciril Horjak, Barbara Jakše - Jeršič, Stane Jeršič, Dušan Fišer, Tomo Jeseničnik, Lojze Logar, Štefan Marflak, Luka Popič, Mirko Rajnar, Naca Rojnik, Nataša Skušek, Mladen Stropnik, Sašo Vrabič in David Zadravec.

V okviru projekta Crossover, ki se s tema dvema razstavama izteka, so bile od leta 2004 predstavitve sodobne umetnosti v Avstriji in Sloveniji. »Projekt je bil v pristopih inovativen in svež ter je pomenil dobrodošlo dopolnitev v ponudbi razstav in različnih dogajanj, ki sodijo pod okrilje sodobne umetnosti,« meni direktorica galerije Milena Zlatar. Po njenih besedah je bil poseben predvsem zaradi dejstva, da ga je spodbudilo društvo in ne institucije, kot so galerije, muzeji in drugi centri, ki bdijo nad sodobno umetniško produkcijo, »odbirajo« umetnike in artefakte ter usmerjajo zastavljene kuratorske cilje.