Če boste želeli za lepo zlikana oblačila porabiti manj prostih uric in delo opraviti hitro in učinkovito, potem se odločite za Philipsov novi sistemski likalnik linije 8000, ki je na voljo v modelih GC 8260 in GC 8220.

In zakaj sistemski likalnik?

Raziskave so pokazale, da povprečna ženska za likanje porabi kar dva tedna in pol na leto. Preizkusi novih likalnikov linije 8000 dokazujejo, da za enako delo porabimo pol manj časa.

Največja prednost sistemskega likalnika je, da stalno izpušča zelo veliko pare. Ta nastaja v ločenem kotličku in potuje iz njega prek priključne vrvice do likalnika vsakokrat, ko uporabnik to želi. Z enim samim polnjenjem 1,4-litrskega kotlička lahko likamo celo do tri ure, ne da bi dolili vodo.

In kakšne so še druge prednosti sistemskega likalnika v primerjavi z navadnimi parnimi likalniki?

Izpušča mnogo več pare, zato mnogo hitreje zgladi gube. Deluje pod tlakom v kotličku, zato para prodre globlje v tkanino, kar pomeni, da sistemski likalnik dvakrat hitreje zgladi zmečkano tkanino od običajnega likalnika.

Trdovratne gube z lahkoto razlikamo z nenehnim sunkovitim izpuščanjem pare. To je mogoče tudi v navpičnem položaju, s čimer lahko odstranimo gube tudi z visečih oblačil in zaves. Tudi občutljivejša vlakna, kot sta svila in muslin, z lahkoto zlikamo in varujemo, saj je s paro mogoče likati tudi pri nižji temperaturi likalne ploskve brez nevarnosti kakršnega koli kapljanja.

Likalnik se odlikuje tudi z odlično tehnološko dovršenostjo likalne plošče careeza, ki ima izredne drsne lastnosti, ki torej zmanjšuje trenje med tkanino in likalno ploščo in tako varuje tkanino pred obrabo.

Likalnik odlagamo na aluminijast ergonomični podstavek, prevlečen s silikonom, ki je odporen proti toploti. Nanj lahko odložimo likalnik varno, priročno in brez strahu, da bo zdrsnil. Njegova površina je manjša kot format papirja A 4, zato ga lahko postavimo tudi na najmanjšo likalno desko.

Philipsove sistemske likalnike dobite v vseh bolje založenih trgovinah s tehničnim blagom. Priporočena maloprodajna cena za model GC 8260 je 77.990 in za GC 8220 74.990 tolarjev.