Nova KBM je v začetku leta 2023 prešla v lastništvo OTP in postala njena enajsta članica, vse od prihoda strateškega lastnika pa se banka intenzivno pripravlja na združitev s SKB banko, do katere naj bi prišlo še letos.

Kot so iz Nove KBM sporočili ob objavi letnega poročila, sta tako banka kot skupina lani poslovali dobičkonosno ter s tem zagotovili osnovo za dolgoročno vzdržnost in odpornost ter nadaljnjo razvojno naravnanost. 

Ob tem so v banki s sedežem v Mariboru ohranili vlogo pomembnega primarnega vpisnika obveznic in menic Republike Slovenije, opravljali pa so tudi vlogo uradnega vzdrževalca likvidnosti za slovenske državne obveznice na trgu MTS Slovenija, ki je ena vodilnih platform za trgovanje z obveznicami v Evropski uniji.

Predsednik uprave John Denhof je ob objavi rezultatov dejal, da ti dokazujejo, da je bilo poslovno leto za banko odlično. Z novimi strateškimi lastniki so nadaljevali trend uspešnega poslovanja in osredotočenosti na rast in vzdržno dobičkonosnost. 

Skupni čisti prihodki iz poslovanja skupine so lani znašali nekaj več kot 404 milijone evrov in bili s tem za skoraj 28 odstotkov višji kot leto prej. Poslovni izid pred obdavčitvijo iz rednega in ustavljenega poslovanja je znašal 206,6 milijona evrov, kar je prav tako skoraj dvakrat toliko kot leta 2022.