Zimski festival bodo 18. februarja otvorila dela Brahmsa, Boulangerja in Saint Saënsa v izvedbi priznanih solistov – sopranistke Sophie Marin-Degor, mezzosopranistke Annalise Stroppa, tenorista Celsa Albela, basista Paula Armina Edelmanna ter pianista Kai-Min Changa, zmagovalca 1. Mednarodnega klavirskega tekmovanja Festivala Ljubljana. Umetnike bodo spremljali Simfonični orkester RTV Slovenija, Mešani pevski zbor Glasbene Matice Ljubljana in Festivalski zbor Virtuozi pod vodstvom maestra Yana Pascala Tortelierja.

19. februarja bodo ob spremstvu Orkestra Slovenske filharmonije in Komornega zbora Megaron nastopili sopranistka Olga Kulčinska, mezzosopranistka Gaëlle Arquez, tenorist Francesco Demuro in basist Riccardo Zanellato, dirigiral jim bo Roberto Abbado. Slednji je na jubilejnem 70. Ljubljana Festivalu vodil izvedbo Verdijevega Rekviema. 20. februarja pa bo na sporedu recital pianistke Olge Kern, ene največjih umetnic svoje generacije. Dan kasneje, 21. februarja, se bosta zasedbi Ensemble Dissonance na odru pridružila trobentač Vicente Campos in pevka Lidia Rodriguez pod taktirko Miguela Á. Navarre. Naslednji večer, 22. februarja, pa bomo prisluhnili violinistu Maksimu Vengerovu, ki se lahko pohvali z impresivnim nizom več kot 3000 koncertov, in pianistu Vagu Papianu.

7. Zimski festival bodo 23. februarja sklenila dela treh mojstrov iz zakladnice klasičnih del v izvedbi Slovenskega mladinskega orkestra pod vodstvom dirigentke Žive Ploj Peršuh. Kot solist se bo predstavil Rok Zaletel Černoš, ki se je letos kot prvi slovenski violinist udeležil prestižnega Mednarodnega tekmovanja P. I. Čajkovski v Moskvi.

Vstopnice so že na voljo na ljubljanafestival.si, pri blagajni Križank, na bencinskih servisih in ostalih Eventimovih prodajnih mestih. Brezplačno se včlanite v Klub Festivala Ljubljana in si v času predprodaje, ki traja do 30. novembra, ob nakupu vstopnice zagotovite 20% popust. Svoje najbližje pa lahko presenetite tudi z darilnim bonom Festivala Ljubljana in jim s tem pričarate nepozabno kulturno doživetje.