Z oktobrom zaključujejo s prenovo dodatnega nadstropja v velikosti štiristo kvadratnih metrov, kjer bo v prihodnjem letu vzpostavljen sodoben elektrolaboratorij. V teh dneh za poslovne partnerje s področja industrije svoja vrata ponovno odpira Meroslovni park, ki na enem mestu združuje bogato ponudbo merilnih naprav vodilnih svetovnih proizvajalcev. Danes je potekal osrednji dogodek z več kot 130 udeleženci iz več kot 60 podjetij iz Slovenije in tujine. V sklopu dogodka so podjetjem, ki skrbijo za področje kakovosti meril oziroma opreme, spodbujajo nove meroslovne rešitve in znanja ter vlagajo v digitalizacijo meroslovnih postopkov, podelili certifikat meroslovne odličnosti 2023 kot priznanje podjetjem, ki se zavzemajo za najvišjo raven kakovosti merilnih rešitev. S tem želijo dodatno poudariti pomen prizadevanja za odličnost v meroslovju ter spodbuditi še več partnerjev, da se jim pridružijo na tej poti.

Svetovni ponudniki opreme na enem mestu

Vsak dan smo obkroženi z meritvami, ki vplivajo na kakovost našega življenja. In ker v skupini Lotrič Metrology bogato znanje, ki so ga pridobili v tridesetih letih svojega poslovanja, želijo deliti med svoje uporabnike, se danes ponovno odpirajo vrata Meroslovnega parka v Železnikih. Dogodek so v podjetju pripravili z mislijo na vse, ki razmišljajo o investiciji v novo merilno opremo, čas pa jim ne dopušča, da bi podrobneje pregledali široko ponudbo na trgu. Na enem mestu so zbrani svetovni ponudniki merilne opreme. V okviru bogato opremljenega razstavnega prostora si je moč podrobneje ogledati številne rešitve za optimizacijo proizvodnih procesov, obiskovalci pa so lahko prisluhnili tudi osmim strokovnim predavateljem, ki merjenja 4.0 ne le razumejo, temveč ga tudi sooblikujejo.

Pomen in vrednost nenehnega razvoja meroslovja

V uvodnem nagovoru je predsednik državnega sveta Republike Slovenije Marko Lotrič poudaril pomen in vrednost nenehnega razvoja meroslovja ter vloge, ki jo ima v vsakdanjem življenju. Maja Brelih Lotrič, direktorica podjetja Lotrič Meroslovje, je izpostavila ključne vidike trajnostnih in fleksibilnih tovarn ter strategijo brez izmeta, ki je ključna za tovarne prihodnosti. Izpostavila je pomen kakovosti za naša vsakodnevna življenja, hkrati pa je poudarila, kako skupina Lotrič Metrology s svojimi rešitvami prispeva k popolnemu nadzoru in avtomatizaciji procesov. Mitja Lotrič, direktor podjetja Lotrič Certificiranje, pa je predstavil pestro ponudbo storitev, ki jih izvajajo skladno z mednarodnimi standardi ter izpostavil izjemno sodelovanje s koncernom VW. Poudaril je predanost skupine Lotrič Metrology k digitalizaciji procesov in izboljšanju uporabniške izkušnje.