Svetovni javnosti se je skupina Lotrič Meroslovje predstavila že novembra v tematskem sklopu Tovarne prihodnosti. »Expo Dubaj je svet v malem in največji poslovni dogodek minulega in letošnjega leta ter predstavlja osrednjo poslovno vzletno točko. Novembra smo kot uradni partner ter razstavljalec v slovenskem paviljonu vzpostavili večje število poslovnih kontaktov, katerih rezultat je tudi podpis dogovora o skupnem nastopu s podjetjem Engineering Tracker Establishment v Savdski Arabiji,« je izpostavil generalni direktor Marko Lotrič.

Februarski nastop v segmentu medicine

Glede na široko področje delovanja skupine ter dobre izkušnje z nastopom na Expu se je podjetje Lotrič Meroslovje tokrat predstavilo v okviru tematskega sklopa Zdravje in dobro počutje. Na poslovnem forumu Kakovostni izdelki in celovite storitve slovenskega malega gospodarstva, ki je pod okriljem Spirita Slovenija, Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije ter slovenskega ministrstva za gospodarski razvoj potekal v četrtek, so predstavili lastno rešitev za nadzor hladne verige Exactum, ki na osnovi podatkov, zbranih s pomočjo RFID-tehnologije, predstavlja korak naprej v zagotavljanju hladne verige hitro pokvarljivih živil, zdravil in drugega temperaturno občutljivega blaga, ter novo storitev certificiranja zaščitnih mask.

»Nadzorovanje hladne verige trenutno poteka na ravni celotne pošiljke, za vsak del verige posebej. Proizvajalec tako spremlja pogoje okolja za svoj del, skladišče za svoj del, logist za svoj del itd. Kot si lahko predstavljate, gre za zapleten proces ter posledično visoko tveganje za napake, kar se kaže v velikih količinah blaga, ki zgolj zaradi neustreznih pogojev skladiščenja ni primerno za nadaljnjo uporabo. Z rešitvijo, ki smo jo predstavili na forumu, se spremljanje pogojev seli na nivo izdelka in omogoča enotno spremljanje skozi celotno verigo vrednosti – od proizvodnje, skladiščenja, logistike vse do rok končnega uporabnika, kar predstavlja bistveno prednost,« je povedal Jure Thaler, direktor razvoja in raziskav v podjetju Lotrič Meroslovje.

Laboratorij za certificiranje obraznih mask

Skupina je v Dubaju predstavila tudi nov laboratorij za certificiranje obraznih mask. Kot je dejala Urška Habjan, direktorica prodaje in marketinga v Lotrič Meroslovju, v popolnoma novih laboratorijih, opremljenih z najsodobnejšo opremo, poleg preizkušanja obraznih mask izvajajo tudi preizkušanje materialov, namenjenih izdelavi slednjih. »Smo priglašeni organ NB 2897 za osebno varovalno opremo in tako po novem zagotavljamo storitev certificiranja zaščitnih mask. Predstavljamo vstopno točko za trg Evropske unije ter smo eden od zgolj petih laboratorijev v Evropi, ki lahko ponudijo tako širok nabor storitev od preizkušanja do certificiranja na enem mestu.«