Jed, ki se pripravi v slabih 15-ih minutah je nekaj najboljšega. Če je priročna in še dobra, je pa sploh zmaga! Pripravite jo lahko v katerem koli letnem času in uporabite sezonsko zelenjavo. Seveda pa lahko zelenjavo tudi izpustite, če je nimate ali pa je ne marate.

Priprava te jedi vnaprej se ne priporoča, kajti jajca so vedno najboljša sveže pripravljena. Ker se omleta pripravi hitro in enostavno, torej res ne potrebujete pripravljanja vnaprej.

Poleg te omlete lahko servirate kruh (ali pa tudi ne), solato  – zeleno, paradižnikovo, kumarično … ali pa jogurt, pomarančni sok, čaj, kavo …

V tej omleti najdete:

  • JAJCA – Ker je ta omleta glavni obrok, priporočamo uporabo treh jajc na osebo (sicer ponavadi na osebo prideta dve). Pred zlivanjem v ponev jih dobro razžvrkljajte, ker bo omleta potem bolj puhasta. Jajc v prvem koraku ne solimo, ampak dodamo sol čisto na koncu, da omleta ne bo gumijasta.
  • ZELENJAVO – Uporabite mlado čebulo in papriki (dveh barv) lahko pa uporabte špinačo, gobe, paradižnike itd., le prilagodite pripravo glede na uporabo zelenjave.
  • DODATNE BELJAKOVINE – Uporabite sir in salamo po izbiri.
  • DIŠAVNICE – K jajcem res dobro paše drobnjak, lahko pa uporabite tudi peteršilj, baziliko, meto … oziroma dišavnico, ki vam je všeč.

Poglejte si tudi kratek VIDEO priprave.

Jajčne jedi so res dobre, zato si poglejte še več receptov z jajci:

Še več jedi z jajci najdite pod oznako Jajca.

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si!

PRIPRAVA

SESTAVINE (za 1  osebo)

1 košček masla

2 žlici nakockane sveže paprike (katere koli barve)

1 majhna mlada čebula

1 ščepec popra

3 jajca

50 g poljubne salame

1 žlica naribanega sira

1 ščepec soli

svež drobnjak za posip

PRIPRAVA

Papriko in mlado čebulo narežite na koščke. Sir naribajte, piščančje prsi oz. poljubno salamo pa narežite na kockice. Jajca zelo dobro razžvrljajte.

Na ponvi stopite maslo, nato pa na stopljenem zmehčajte papriko in mlado čebulo ter malo popoprajte. Na zmehčano zelenjavo zlijte dobro razžvrkljana jajca. Pustite minuto, nato pa jajca z kuhalnico pomikajte proti sredini, da na dnu čim več jajca zakrkne. Nato omleto za 2 minute pokrijte, da se skuha še čisto na vrhu. Ponev odkrijte, na omleto razporedite piščančje prsi in sir ter omleto prepognite.

Servirajte jo na krožnik, potresite s svežim drobnjakom in takoj postrezite. Omleta je odlična za krepkejši zajtrk ali lažjo večerjo. Postrezite jo s kruhom in za večerjo še s skledo solate.