Sanjski razplet. Če bi Slovenci sami pisali scenarij domače tekme svetovnega pokala, bi ga težko še bolje napisali. Kanuist Luka Božič je namreč v slalomu na divjih vodah zmagal, njegov uspeh pa je s tretjim mestom dopolnil Benjamin Savšek. A pri tem se ta (sanjska) zgodba še ni končala. Da ima tacenske brzice v malem prstu, je potrdila tudi kanuistka Eva Alina Hočevar, ki je zmogla do najnižje stopničke.

Kot zadnji v finalu je sicer nastopil Savšek, a njegova vožnja ni bila ravno sanjska. Podobno kot še dva finalista si je nabral kazenske sekunde, zato je bil lahko s stopničkami še kako zadovoljen. »Rezultat je super. Zadovoljen sem s tretjim mestom, s samo vožnjo pa niti ne najbolj. Že v zgornjem delu sem naredil napako, tako da sem moral potem čez progo loviti, da nadoknadim to izgubo časa na startu. Ni šlo čisto po načrtu, ampak kljub temu sem zadovoljen s stopničkami na domači progi,« je povedal Savšek, ki je na koncu za reprezentančnim kolegom zaostal 2,85 sekunde. Še precej bolj prešerne volje pa je bil Božič, ki je še pred podelitvijo kolajn in poslušanjem Zdravljice dejal: »Težko sem čakal, da bom odpeljal tako vožnjo, kakor sem jo tokrat. Tako v Augsburgu kot v Pragi mi to ni uspelo, zato sem še toliko bolj vesel, da mi je to uspelo pred domačimi navijači. Mislim, da grem zdaj lahko z mirno glavo naprej, ker vem, česa sem zmožen.«

Slovenija je imela na zmagovalnih stopničkah tudi dekle. »Že ko sem se uvrstila v finale, se mi je manjši kamen odvalil iz srca. Ko je bila samo še ena ura do finala, sem si rekla, zdaj se pa zberi, pa pojdi po to, kar si želiš. Moram priznati, ko sem prišla v cilj, se mi je zdelo, da za peterico bo, za kolajno pa ne, a na koncu je bilo dovolj. Občutki so izjemni,« je v cilju dejala 21-letna Slovenka, ki je na poti do kolajne opravila kar štiri vožnje. »Štiri vožnje v enem dnevu so kar naporen zalogaj. Tudi mene je osebno malo skrbelo, če bom imela dovolj moči. Ampak celo zimo treniraš zato, da boš dobro pripravljen. Se mi zdi, da sem letos fizično zelo dobro pripravljena in moram reči, da mi je še zmeraj ostalo dovolj energije. Po drugi strani pa, ko prideš na start, ti energija kar pride, ker to vzdušje in še domača proga, domači navijači ti dajo dodatno podporo in moč. Hvala vsem, ki ste prišli,« je še dodala Hočevarjeva. Za zmagovalko Nemko Eleno Lilik je zaostala za 6,03 sekunde.

Danes so kvalifikacije opravili tudi kajakaši in kajakašice. Vsi slovenski predstavniki so se prebili v današnji polfinale, ki bo ob 8.30, finale pa se bo začelo ob 11.30. V ženski konkurenci so napredovale Eva Terčelj, Ajda Novak in Eva Alina Hočevar, v moški pa Lan Tominc, Žiga Lin Hočevar in Peter Kauzer. V nedeljo bo na vrsti še kajakaški kros, ki bo prihodnje leto v Parizu tudi del olimpijskega programa, Slovenijo bodo zastopali Tine Kancler, Vid Kuder Marušič, Kauzer, Žiga Lin Hočevar, Terčelj, Ajda Novak, Eva Alina Hočevar in Naja Pinterič.