Ste se spočili po prvem delu sezone?

Napolnil sem baterije v krogu družine, saj tudi hčerka ponoči spi že malo več. Bil sem na treningu v Bratislavi, kjer sem znova začel uživati v veslanju, saj sva bila s Peterlinom edina na progi. Predvsem sem spočil glavo, ki je odločilna za uspeh. Stvari gredo na bolje, zato komaj čakam tekmi svetovnega pokala v Tacnu ter Bratislavi in vrhunec sezone s svetovnim prvenstvom v Pragi. Gre za tipično poolimpijsko sezono, pred katero sem si privoščil daljši premor.

V letošnji sezoni so vam sodniki dosodili veliko kazni za 50 sekund.

Zlasti v Augsburgu sem bil oškodovan. Nič ne morem proti odločitvam sodnikov. To je zame zgodovina, gledam v prihodnost. Upam, da smo Slovenci izkoristili bonus smole s kazenskimi sekundami.

Od vaše zadnje velike zmage, ko ste postali svetovni prvak v Bratislavi, bo kmalu minilo dve leti.

S to sušo se ne obremenjujem. Kajak je postal tako brutalen, da si hitro oddaljen od zmagovalnega odra, čeprav nisi naredil napake za dve kazenski sekundi. Lanska sezona, v kateri sem vse stavil na olimpijske igre, se je ponesrečila, zadnji dve tekmi pa sem izpustil zaradi rojstva hčerke. Na vsako tekmo grem z upanjem, da bom užival, rezultat pa pride sam od sebe. Še vedno se čutim sposobnega zmagati na vsaki tekmi, le pokazati moram tisto kar znam.

Tacen je nekaj posebnega za slovenske tekmovalce.

Na Tacen imam dobre in slabe spomine. Če uživam in se počutim dobro, ni bojazni, da bi uspeh izostal. Konkurenca je vse ostrejša, močne so predvsem ekipe Nemčije, Anglije in Francije. Na vsaki tekmi je 10 do 20 tekmovalcev, ki so sposobni zmagati. Zaenkrat sem še med njimi. Tacen ne pomeni več velike prednosti domačega tekmovališča. Tujci so namreč tukaj veliko trenirali za prvenstvo 2010, zato so naštudirali vse detajle. Potreben je še kanček sreče z vodo. Če se ti val postavi narobe, si tudi ob sanjski vožnji od tekmecev počasnejši za dve, tri sekunde.