Od čistih prihodkov od prodaje so čisti prihodki od najemnin znašali 1,67 milijona evrov oziroma 17,8 odstotka več kot v lanskem prvem četrtletju. Bruto dobiček iz poslovanja (EBITDA) se je povečal za 14,5 odstotka na 1,33 milijona evrov.

Dobiček po kazalniku Funds from Operations (FFO), ki je po navedbah družbe najširše spremljan kazalnik poslovanja nepremičninskih družb in je izračunan kot čisti poslovni izid, h kateremu se prišteje amortizacija, od tega pa se nato odštejejo ali prištejejo vsi enkratni dogodki v poslovnem letu, je dosegel 1,53 milijona evrov oziroma 85 centov na delnico, s čimer je bil za 32,2 odstotka višji kot v prvem trimesečju 2022, ko je znašal 1,16 milijona evrov oziroma 64 centov na delnico.

Družba je konec januarja obeležila prvo obletnico začetka kotacije na Ljubljanski borzi. V tem času se je število delničarjev povečalo za skoraj polovico, cena delnice je porasla za 28 odstotka, v lastništvo so vstopili prvi institucionalni vlagatelji, navajajo v predstavitvi rezultatov. Delnica družbe je od 10. januarja letos vključena v indeks najpomembnejših podjetij na Ljubljanski borzi SBI TOP, kotira v standardni kotaciji.

Delničarji so na skupščini 12. januarja sklenili, da se za dividende nameni 2,57 milijona evrov oziroma 1,43 evra na delnico, ter vodstvu podelili pooblastilo za pridobivanje in odsvojitev lastnih delnic.