»Moj največji tekmec bo Primož Roglič. Ima precej več izkušenj na večdnevnih dirkah, enkrat je že bil tretji na Giru, lani pa je odstopil z drugega mesta na Vuelti. Trasa mu ustreza, saj ponavadi rad tvega in lahko pridobi sekunde na vseh vrstah zaključkov,« je slovenskega tekmeca opisal Remco Evenepoel.

Najboljši kolesar leta 2022 in dobitnik zlatega kolesa je minulo sezono postal svetovni prvak v avstralskem Wollongongu, prvič v karieri pa je slavil tudi na tritedenski dirki. Špansko pentljo je dobil pred Špancem Enricom Masom, še bližje pa mu je bil do odstopa v 16. etapi zdaj 33-letni Roglič.

Dvaindvajsetletnik je bil presenečen, da se je starejši tekmec naposled le odločil za nastop na dirki po Italiji. »Malce mi je bilo čudno, saj je sprva predvideval, da na Giru ne bo nastopil, ker ta zanj zaradi poškodbe rame prihaja nekoliko prezgodaj. Teden dni kasneje pa je potrdil nastop v Italiji,« je izpostavil kolesar ekipe Soudal Quick-Step. »Vseeno sem zelo vesel, da se bo vrnil na Giro. Upam, da bo v kar najboljši formi, zato pričakujem veliko bitko na visoki ravni,« je še med drugim dodal Evenepoel.

Športnik leta v Belgiji je nadalje razlagal, da bodo na italijanskih cestah, dirka bo potekala od 6. do 28. maja, nastopili še številni drugi odlični kolesarji. Izpostavil je predvsem Valižana Gerainta Thomasa in Rusa Aleksandra Vlasova.

Sezono bo mladi Belgijec sicer začel v Argentini na mednarodni dirki San Juan, ki bo na sporedu med 22. in 29. januarjem.