V American Airlines Areni se je Dallas uspešno pobral po nedeljski mali katastrof proti Chicagu (115:144). Spet je bil ključni igralec v vrstah Teksašanov Dončič, ki je že na 34. zaporedni tekmi presegel mejo 20 točk in izenačil najdaljši niz v zgodovini Dallasa.

To je pred njim v statistiko vpisal le še Mark Aguirre v daljni sezoni 1983/84. Na tretjem mestu te klubske lestvice je Nemec Dirk Nowitzki, ki je 20 točk in več dosegel na 31 zaporednih tekmah leta 2006. Je pa Ljubljančan, ki je še naprej prvi strelec lige, tokrat vnovič prejel tudi tehnično napako.

Košarkarji Dallasa so tekmo odprli z izidom 12:0, a tega ritma niso držali. Gostje so jih na 17. točki ujeli in si nato priigrali celo sedem točk prednosti (19:26). Nato se je gostiteljem vendarle odprlo in ob polčasu so domači vodili s 66:52.

Prednost je Dallas obdržal do konca. Gostje so se v tretjem delu sicer približali na 95:90 in v zadnjem na 99:94, preobrata pa niso zmogli. Še enkrat so zagrozili 28 sekund pred koncem, ko je Darius Bazley znižal na 119:114.

Prvi zvezdnik zasedbe iz Teksasa je po koncu tekme pojasnil, kaj se je zgodilo, da so po polčasu postali bolj napadalni: »Danes sem jim povedal, da dobivamo odlične priložnosti. Enostavno smo si delili žogo. Samo še naprej meči na koš. To so odprti meti, ne boš dobil boljše priložnosti za met v ligi NBA. Še naprej smo metali na koš in tako smo zmagali.«

Od Dončiću sta spet izstopala Spencer Dinwiddie in Tim Hardaway Jr. s po 20 točkami, prvi je dosegel tudi 10 podaj. Shai Gilgeous-Alexander je na nasprotni strani dosegel kar 42 točk. Kemba Walker za Dallas še vedno ni zaigral.

Tima Hardawaya Jr. sta na tekmi navdušila tako standardno dobri Dončić kot tudi Dinwiddie: »Da sta oba ta fanta prišla do trojnega dvojčka ... Za Luko vemo, česa je zmožen, ampak nocoj je tudi Spence pokazal, da je vsestranski košarkar.«

Dallas je iz 54 poskusov zadel 22 trojk, kar je dve manj od njihovega najboljšega rezultata v sezoni.

»Vsakič, ko so se približali, smo dosegli veliko trojko,« je dejal trener Dallasa Jason Kidd. »Lepo je videti, kako gre žoga skozi mrežico.«

Novo zmago so na vzhodu dosegli Brooklyn Nets, četrto zaporedno in osmo na zadnjih devetih tekmah. S 112:100 so ugnali Washington Wizards. Kevin Durant je dosegel kar 30 košev, Kyrie Irving pa 24.