Aleksander Aamodt Kilde je prvi dan finala svetovnega pokala v alpskem smučanju v Chamonixu kronal izjemno sezono. S četrtim mestom na smuku je ohranil 23 točk prednosti pred Beatom Feuzem, danes tretjim, ter prvič v karieri osvojil smukaški kristalni globus. Švicar je moral priznati premoč po štirih zaporednih prvih mestih v smukaškem seštevku. »S startno številka ena mi ni bilo lahko. Napadel sem na vso moč, žal je bilo premalo. S sedmimi uvrstitvami na smukaški zmagovalni oder v sezoni, od tega novo zmago v Kitzbühlu in naslovom olimpijskega prvaka, sem presegel pričakovanja. Sezona je zame sanjska,« je športno priznal poraz Beat Feuz.

Kazalo je, da bo Marco Odermatt vendarle dosegel prvo smukaško zmago, a se je ob koncu sezone prebudil lanski dvakratni svetovni prvak v hitrih disciplinah v Cortini d'Ampezzo Vincent Kriechmayr. Avstrijec je bil na povsem novi progi Eclipse, na kateri bodo naslednjo sezono potekali boji na svetovnem prvenstvu, razred zase. Tretje mesto v smukaškem seštevku je osvojil Italijan Dominik Paris. »Do zadnjega smučarja sem trepetal za skupno zmago. Bilo je napeto, kot si nisem niti predstavljal. Uresničil sem enega svojih ciljev ter osvojil kristalni globus,« se je veselil Aleksander Aamodt Kilde.

Norvežan je po uspehu priznal, da je dal večer pred tekmo nekaj nasvetov tudi svoji partnerici Mikaeli Shiffrin. Američanka jih je očitno posrkala in v šestnajstem smukaškem nastopu svetovnega pokala, prvem po več kot dveh letih, dosegla tretjo zmago, skupno že 74. Mikaela Shiffrin je udarila ob pravem času, saj je v boju s Petro Vlhovo, Slovakinja je bila danes 16., tri tekme pred koncem povišala prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala na težko ulovljivih 156 točk. Tretjič v karieri je smukaški kristalni globus osvojila Sofia Goggia, ki je blestela predvsem v prvi polovici sezone. S 14. mestom, na finalu prejme točke le najboljša petnajsterica, je točke svetovnega pokala osvojila tudi Ilka Štuhec, medtem ko sta bila Boštjan Kline in Martin Čater prepočasna. Jutri bosta v Courchevelu superveleslaloma, ženski ob 10. uri, moški ob 11.30, brez slovenskih tekmovalcev.