Osrednja alpska smučarska vest drugega dne finala svetovnega pokala v alpskem smučanju je bila, da si je Mikaela Shiffrin dve tekmi pred koncem zagotovila veliki kristalni globus. Danes je na superveleslalomu zasedla drugo mesto, zaostala je le za Norvežanko Ragnhild Mövinckel, osvojila 80 točk svetovnega pokala, Petra Vlhova pa je s 17. mestom ostala brez točk, tako da razlika pred sobotnim slalomom in nedeljskim veleslalom znaša 236 točk. Spomnimo, da je še včeraj med Američanko in Slovakinjo znašala razlika 56 točk, a je Mikaela Shiffrin v dveh dneh z zmago v smuku in drugim mestom v superveleslalomu osvojila 180 točk ter po letih 2017, 2018 in 2019 četrtič postala skupna zmagovalka svetovnega pokala.

»Nikoli v svoji karieri še nisem občutila toliko emocij kot v tej. Spominjam se, kako sem po smrti očeta, ki ga ne bom pozabila nikoli, predlani pripotovala v Äre, a je bila sezona zaradi koronavirusa predčasno končana. Tudi lanska sezona je bilo po tragediji specifična. V tej sezoni sem imela veliko vzponov in padcev, najtežje čase v karieri sem doživljala na olimpijskih igrah v Pekingu. Težko opišem, kako sem po vsem tem času srečna, da sem osvojila veliki cilj ter vnovič osvojila veliki kristalni globus,« je bila čustvena Mikaela Shiffrin, ki je v skupnem superveleslalomskem seštevku napredovala na tretje mesto. Mali kristalni globus je prepričljivo osvojila Italijanka Federica Brignone, ki je bila danes šele 18., druga v skupnem seštevku discipline pa je bila njena rojakinja Elena Curtoni.

Moški superveleslalom je dobil Avstrijec Vincent Kriechmayr, kar je bila druga zaporedna zmaga Avstrijca v dveh dneh. Z njo se je Kriechmayr v superveleslalomskem seštevku povzpel na tretje mesto. Najboljši v sezoni je bil že pred zadnjo preizkušnjo sezone Aleksander Aamodt Kilde (danes četrti), drugi v skupnem seštevku discipline in drugi dan zapored drugi pa je bil Marco Odermatt. Švicar si je sicer pri 24 letih prvič v karieri že zagotovil veliki kristalni globus. Danes bo na finalu ekipna tekma (ob 12. uri), slovensko reprezentanco pa bodo sestavljali Ana Bucik, Andreja Slokar, Žan Kranjec in Martin Čater.