54-letni Jože Bele prihaja iz okolice Novega mesta in je v Revozu zaposlen več kot 30 let. Poklicno pot je začel na področju logistike in kmalu postal vodja delovne enote. Od leta 2000 je opravljal delo vodje na področju kakovosti, nato pa prevzel vodenje največjega proizvodnega obrata oz. montaže, so danes sporočili iz Revoza.

Več let je vodil klub montažnih obratov skupine Renault in pri tem sodeloval tudi s predstavniki Nissanovih tovarn. Leta 1989 je kot inženir strojništva diplomiral na strojni fakulteti v Ljubljani, univerzitetni študij je nadaljeval na ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, kjer je diplomiral kot univerzitetno diplomirani ekonomist. Leta 2007 je magistriral na ekonomski fakulteti v Ljubljani in dobil naziv magister ekonomskih znanosti.

Na svoji poklicni poti se je veliko dodatno izobraževal, aktivno sodeloval z dobavitelji sestavnih delov in obiskoval avtomobilske tovarne v Evropi, na Japonskem in v Južni Ameriki.

Težki časi za avtomobilsko industrijo

Bele sicer vodenje Revoza prevzema v obdobju velike negotovosti in prestrukturiranja avtomobilske industrije. Trenutno se tovarna poleg zdravstvene krize covida-19 in krize z oskrbo polprevodnikov srečuje tudi z zmanjšanjem prodaje modelov vozil, ki jih izdeluje. V zadnjih dveh letih je prepolovila proizvodne količine in zmanjšala število zaposlenih. Kljub temu ostaja med največjimi podjetji v regiji in tudi v širšem slovenskem gospodarskem prostoru, so dodali v Revozu.

Bele je ponudbo za vodenje Revoza - kljub trenutno neugodnim razmeram in krizi v avtomobilski industriji - sprejel z vso odgovornostjo, »saj je novomeška tovarna znotraj Renaulta prepoznana kot ena najboljših«, so njegove besede povzeli v družbi.

»Zaposlene v tovarni odlikujejo visoka strokovnost, profesionalnost in zavezanost k doseganju vrhunske kakovosti in učinkovitosti. Prepričan sem, da je to dovolj trden temelj, da se soočimo z izzivi mobilnosti v sodobni družbi ter skupaj zagotovimo dolgoročno prihodnost tovarne in nadaljnji razvoj avtomobilske industrije v naši regiji,« je še dejal Bele.

Prejšnji predsednik Revozove uprave Ozkan je to mesto prevzel septembra 2017.