Ta je tudi razkrila, da je v njegovo pogodbo vključena odpustna klavzula v višini milijarde evrov. Uradno bo klub novo okrepitev predstavil 3. januarja.

Enaindvajsetletni Torres se v Španijo vrača po 18 mesecih. Pred odhodom v Anglijo je igral za Valencio, ki ga je Cityju prodala za 23 milijonov evrov, kar pomeni, da so meščani, pri katerih se ni posebej uveljavil, z njim naredili dober posel.

Za angleške prvake je Španec v 28 tekmah dosegel devet golov. Učinkovitejši je bil do zdaj v španski izbrani vrsti, v 22 nastopih je prispeval 12 golov.

Jorge Jesus ni več trener Benfice

Potem ko je v ligi prvakov izpadel v predtekmovanju ter v državnem prvenstvu pred domačimi gledalci izgubil mestni derbi s Sportingom, je moral trener Benfice Jorge Jesus spakirati kovčke in mesto na klopi prepustiti pomočniku Nelsonu Verissimu, ki bo ekipo krmaril do konca sezone.

Kot je klub zapisal v sporočilu za javnost, so slabi rezultati načeli odnose med trenerjem in igralci, »zato je bil razhod edina pot za ohranitev športnih ciljev,« je navedla Benfica.

Sedeminšestdesetletni Jorge Jesus, ki je trenersko pot začel 1990, je kot strateg Benfice med 2009 in 2015 postavil rekord po številu osvojenih naslovov. V tem času jih je zbral kar deset. Nato se je preselil v Brazilijo, na Portugalsko oziroma v Lizbono pa se je vrnil 2020.

Po izboru Mednarodnega inštituta za nogometno zgodovino in statistiko je bil Jorge Jesus dvakrat uvrščen med deset najboljših trenerjev leta, 2013 je zasedel 8. mesto, 2019 pa sedmo.