Volkswagen bo v razvoj t. i. avtomobilov prihodnosti v prihodnjih petih letih po novem vložil 56 odstotkov od 159 milijard evrov, ki jih ima na razpolago za investicije. Prej je imel za ta namen rezerviranih 50 odstotkov teh sredstev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V nemškem avtomobilskem velikanu pojasnjujejo, da bo imel leta 2026 motor na električno energijo že vsak četrti prodani avtomobil.

Nemška tiskovna agencija dpa medtem piše, da je Herbert Diess v spopadu za mesto prvega moža skupine za zdaj obdržal funkcijo glavnega izvršnega direktorja. A že naslednje leto ga bo zamenjal zdajšnji vodja znamke Volkswagen Ralf Brandstätter. Disess se bo nato osredotočil na strateške izzive skupine, so sporočili iz Volkswagna. Nad znamko Volkswagen bo nato bdel Thomas Schäfer, zdaj direktor znamke Škoda.

Gre za kompromis s ciljem razrešiti napetosti med vodstvenim kadrom v skupini, posredovati je moral tudi prvi nadzornik Hans Dieter Pötsch.

Diess sicer izgublja zaupanje tudi na drugih ravneh. Do njega je kritična predsednica sveta delavcev pri Volkswagnu Daniela Cavallo, pa tudi drugi največji delničar skupine, zvezna dežela Spodnja Saška, ki dvomi o njegovih komunikacijskih metodah in se sprašuje o njegovi odgovornosti za atmosfero negotovosti v skupini.