Puklinova je bila tožilka v preiskavi proti Canjugovi, ki je bila ena od obtoženih v aferi Agrokor. Hrvaški urad za boj proti korupcijo in organiziranem kriminalu (Uskok) sumi, da je Puklinova Canjugovi izdajale informacije o postopku, ki ga je vodila proti njej, je poročal novičarski portal index.hr ob sklicevanju na neuradne vire.

Puklinova je delala na zadevi Agrokor, a je odstopila, potem ko so pri njenem soprogu Goranu Puklinu lani našli štiri milijone kun (533.000 evrov). Preiskovalci menijo, da je denar last nekdanjega direktorja energetskega podjetja Janaf Dragana Kovačevića, ki je prvoosumljeni zaradi korupcije v primeru Janaf.

Portal dodaja, da so soproga bivše tožilke prijeli v zvezi s sumom drugih nezakonitih dejanj, saj naj bi sodeloval v malverzacijah pri več milijonov vrednih javnih razpisih za informacijske storitve. V tem primeru so danes prijeli tudi nekdanjega direktorja Hrvaške loterije Željka Fadljevića, poročajo hrvaški mediji.

Canjugovo so prijeli že tudi pred leti skupaj z več osumljenci v aferi Agrokor. Lani je bila na enem od sojenj oproščena obtožb, povezanih z domnevnimi finančnimi nepravilnostmi v Agrokorju. Primer je bil znan kot »mali Agrokor«.

Umaknili obtožnico prti Todoriću

Zagrebško tožilstvo je po današnjih aretacijah potrdilo, da so umaknili obtožnico v osrednjem primeru Agrokor, v katerem nekdanjemu lastniku družbe Ivici Todoriću ter več njegovim sodelavcem, vključno s Canjugovo, očitajo oškodovanje koncerna za 1,2 milijarde kun (160 milijonov evrov).

Odvetnik Canjugove Ante Nobilo je novinarjem sicer dejal, da so današnje aretacije sprožili, da bi medijsko zasenčili spodrsljaj tožilstva v primeru osrednje tožbe v zadevi Agrokor, ki jo niso uspeli pripraviti v štirih letih po začetku preiskave.