Mehičan je v 11. rundi Plantu zadal nokavt in tako v manj kot enem letu združil naslove svetovnega prvaka po vseh štirih najpomembnejših verzijah WBA, WBC, WBO in IBF.

Šesti s takim uspehom

V obdobju štirih pasov, po letu 1988, je Alvarez postal prvi Mehičan in prvi boksar v svoji kategoriji, skupno pa šesti, ki se lahko pohvali s tem uspehom.

»Ni bilo lahko priti do sem. Z ekipo sem prišel res daleč. Ta zmaga je namenjena vsem, predvsem Mehiki. Uspelo nam je. Samo šest nas je,« je bil po koncu vesel 31-letnik.

Mehičan je Američana v 11. rundi dvakrat spravil na tla, najprej z levim krošejem, potem pa še z desnim aperkatom. Plant je vstal, a ni bil stabilen, potem pa ga je 1:05 minute pred iztekom runde Mehičan dokončno prikoval na tla.

Nasprotnik z veliko odlikami

»Moralo se je tako končati. Že tako je bil zelo načet. Drugače pa vse spoštovanje Calebu Plantu, zelo težko se je boriti z njim, ima veliko odlik. Želel je nadaljevati. Dejal sem mu, da to ni nobena sramota. Seveda pa sem jaz zmagal,« je dejal Canel.

Alvarez ima zdaj 57 zmag (39 z nokavtom), en poraz in dva neodločena izida, medtem ko je 29-letni Plant po 21 zmagah (12 z nokavtom) prvič izgubil.

Mehičan je pasova po verzijah WBA in WBC osvojil z zmago nad Britancem Callumom Smithom decembra 2020. Februarja ju je potem ohranil z zmago nad Turkom Avnijem Yildirimom, pred šestimi meseci pa je za pas po verziji WBO premagal še Britanca Billyja Joeja Saundersa.