Na lestvici ima zdaj Bayern 28 točk, sledijo pa Dortmundčani in Freiburg, ki sta ostala pri 24 oz. 22 točkah. Leipzig je napredoval na peto mesto z 18 točkami.

Bayern je na svojem stadionu potreboval kar nekaj časa, da je povsem prevzel pobudo na domači zelenici, do prvega zadetka na tekmi pa prišel v 30. minuti, ko je po podaji Thomasa Müllerja, že osmi v sezoni, zadel Leon Goretzka.

V nadaljevanju si je Bayern priigral nekaj lepih priložnosti, prek Goretzke stresel še okvir vrat, zadetek Roberta Lewandowskega v 75. minuti pa je še drugič strl obrambo Freiburga. Rezervist Corentin Tolisso je sicer v sodnikovem dodatku drugega polčasa dosegel še tretji gol, a so ga sodniki razveljavili. Na drugi strani pa je častni zadetek za goste dosegel Janik Haberer.

Kampl ni dobil priložnosti za igro

V Leipzigu je v izjemno zanimivem obračunu domači klub, pri katerem Kampl ni dobil priložnosti za igro, ugnal Borussio Dortmund z 2:1. V prvem polčasu je bila Borussia povsem nebogljena, domači pa so na odmor odšli s prednostjo po zadetku Christopherja Nkunkuja v 29. minuti.

V drugem delu so se črno-rumeni prebudili in izenačili prek kapetana Marca Reusa v 52. minuti. V razgibanem srečanju ni manjkalo lepih priložnosti, eno od teh pa je v 68. minuti za končnih 2:1 izkoristil Yussuf Poulsen. Leipzig je nekaj minut kasneje dosegel še tretji zadetek, a je stranski sodnik dvignil zastavico zaradi prepovedanega položaja.

Na preostalih današnjih tekmah je Wolfsburg na domačem igrišču ugnal moštvo Augsburga z 1:0 in na lestvici napredoval na četrto mesto (19 točk). Zmago ter tri točke pa sta vpisala tudi Bochum doma proti Hoffenheimu (2:0) in Arminia v gosteh proti Stuttgartu (1:0).

V nedeljo bodo še dvoboji Hertha Berlin - Bayer Leverkusen (15.30), Köln - Union Berlin (17.30) in Greuther Fürth - Eintracht Frankfurt (19.30).

Že v petek sta se Mainz in Borussia Mönchengladbach razšla brez zmagovalca (1:1).