Povprečna cena zemeljskega plina za gospodinjske odjemalce je v Sloveniji v drugem četrtletju znašala 0,055 evra na kilovatno uro, kar je tri odstotke več kot v prvem četrtletju. Povprečna cena zemeljskega plina za negospodinjske odjemalce brez DDV pa je znašala 0,029 evra na kilovatno uro, kar v primerjavi s prvim četrtletjem predstavlja štiriodstotno rast.

Povprečna cena električne energije za gospodinjske odjemalce je v drugem četrtletju znašala 0,165 evra na kilovatno uro, kar je sedem odstotkov več kot v prejšnjem četrtletju, povprečna cena za negospodinjske odjemalce brez DDV pa je znašala 0,089 evra na kilovatno uro, kar je dva odstotka več kot v prvem trimesečju.

Mednarodna primerjava cen zemeljskega plina za drugo lansko polletje kaže, da je cena zemeljskega plina za gospodinjske odjemalce v Sloveniji z vsemi davki znašala 79 odstotkov povprečja celotne EU, cena zemeljskega plina za negospodinjske odjemalce brez DDV pa 113 odstotkov tega povprečja.

Cena električne energije za gospodinjske odjemalce je v Sloveniji v drugem polletju z vsemi davki znašala 79 odstotkov povprečja v celotni EU, cena za negospodinjske odjemalce brez DDV pa 78 odstotkov povprečja v celotni EU, še navaja statistični urad.