Znotraj skupine United Group v Sloveniji poslujejo družba Telemach s storitvami Eon, Total TV in mobilnimi paketi družine Več, televizija Sportklub ter platforma za e-poslovanje Shoppster.

Grški telekomunikacijski operater Wind Hellas letno ustvari več kot 500 milijonov evrov prihodkov in je eden od treh ponudnikov mobilnih storitev v Grčiji. Kot so navedli v United Group, uporabnikom ponuja mobilne, fiksne, internetne in televizijske storitve.

Dogovor skupini United Group omogoča, da Wind združi s svojim obstoječim grškim ponudnikom plačljive televizije Nova in tako vzpostavi operaterja konvergenčnih storitev, ki se bo na trgu fiksnega širokopasovnega interneta in televizijskih storitev umeščal kot drugi največji.

Partner v skladu BC Partners in predsednik skupine United Group Nikos Stathopulos je izpostavil, da so prevzemi in integracija uspešnih lokalnih ponudnikov telekomunikacijskih storitev ključni del evropske strategije rasti skupine United Group.

Za dolgoročno zavezo skupine United Group grškemu trgu

»Za nas je grški trg ključnega pomena in s prevzemom podjetja Wind bomo lahko ustvarili vodilnega ponudnika konvergenčnih storitev ter z naložbami v omrežno infrastrukturo, vsebine, tehnologije, inovativne izdelke in storitve pomembno prispevali k razvoju grškega telekomunikacijskega trga ter postali vodilna sila digitalizacije v državi,« so Stathopulosa še povzeli v sporočilu.

Izvršna direktorica skupine United Group Victoriya Boklag pa je dodala, da dogovor potrjuje dolgoročno zavezo skupine United Group grškemu trgu. »Z uspešnim poslovanjem na mobilnem trgu Wind odlično dopolnjuje strokovno znanje družbe Nova ter skupine United Group na področjih telekomunikacijskih in medijskih storitev. S podjetjem Wind prevzemamo uspešno podjetje, ki nam bo omogočilo, da okrepimo svojo prisotnost in kupcem po vsej Grčiji ponudimo več,« je dejala.

Skupina United Group s sedežem na Nizozemskem je vodilni telekomunikacijski in medijski operater v jugovzhodni Evropi. Podjetje s skoraj 14.500 zaposlenimi storitve in izdelke zagotavlja približno 11 milijonom uporabnikov v osmih državah, letno pa ustvari okoli dve milijardi evrov prihodkov.