Sedaj sprašujem odgovorne, Janeza Janšo, Janeza Poklukarja in Milana Kreka, čemu služi na takšen način vzpostavljen, nedodelan, nepremišljen, brez zakonske in informacijske podlage čez noč aktiviran ukrep preverjanja udeležencev (da ne naštevam česa vse) o statusu PCT s strani ponudnika oziroma organizatorja, ki navsezadnje na to ni pripravljen, ni za to opremljen, strokovno in z opremo, je pa odgovoren in odgovarja za posledice?

Primernemu razreševanju covidne situacije prav gotovo ne! Če obstaja tako velika možnost zlorabe, kot je tu, potem to resnično kaže, zopet, na že nestvarno napihovanje neskončnega ega zgoraj omenjenih ali popolni izostanek primerne, strokovne in premišljene izvedbe potrebnih postopkov.

Oboje smo v zadnjem letu in pol videli premnogokrat. Tolikokrat, da že počasi prehaja v genom naroda kot nekaj normalnega. In to straši, zelo straši. Pri zgoraj omenjenih in množici podrepnih je vidna popolna odsotnost empatije, občutka za realnost, občutka, da bo tudi za njih kmalu konec trenutne vzhičenosti. Občutka, da bodo morali v tem okolju tudi potem živeti. Tega ni. Porušiti vse, kar je vrednega, moralnega, dobrega za družbo v celoti, in zgraditi tempelj sebi, ki bo omogočal zemeljsko udobje in ugodje samo njim!

Verjetno je resnična poanta v tem. Transferji neverjetnih količin denarja iz skupne, proračunske blagajne v nenasitne žepe zgoraj omenjenih podrepnih. Agresivna kadrovanja na Fursu, Sursu, DUTB, v vojski, policiji, na NPU, Sovi, ministrstvih že na operativnem nivoju in še in še… samo kažejo na to, da je treba sistem zamajati, ga zamegliti in na koncu izropati in napolniti tempelj.

Brane Kostrevc, Dobrova