V Fiserv Forumu v Milwaukeeju so gostitelji pred 16.400 gledalci prevladovali od prve do zadnje minute. Najbolj v drugi četrtini, ko so naredili delni izid 20:0 in jo dobili kar s 43:17. Na polčasu so že vodili s 77:45 in tako razrešili vse dvome o zmagi.

V domači vrsti sta prevladovala Janis Antetokounmpo s 25 in Jrue Holiday z 22 točkami, v razglašeni zasedbi iz Atlante pa je bil najbolj učinkovit Trae Young, ki je dosegel 15 točk ob metu iz igre 6-16.

Zasenčili tekmece

»Od prve do zadnje minute smo bili zelo osredotočeni ter s kolektivno predstavo povsem zasenčili tekmece,« je po zmagi dejal 211 cm visoki »čudežni Grk« v dresu Milwaukeeja.

Domača zasedba je po bolečem porazu na prvi tekmi s 113:116 strnila svoje vrste in pokazala izjemno učinkovito predstavo v obeh smereh igre. Predvsem je onemogočila na prvi tekmi neustavljivega Younga, ki jim pred dnevi nasul 48 točk in prispeval 11 podaj.

Young prevzel odgovornost

Na današnji tekmi je prvi zvezdnik zasedbe iz olimpijskega mesta ob izjemno slabem metu iz igre izgubil tudi devet žog, po tekmi pa se je posul s pepelom. »V celoti prevzemam odgovornost za našo slabo predstavo in današnji poraz v Milwaukeeju,« je po zaušnici v Milwaukeeju dejal 185 cm visoki branilec Atlante.

Na drugi strani so bili domači košarkarji po uvodnem porazu izjemno motivirani, s kolektivno predstavo pa so si že v prvem polčasu priigrali neulovljivo prednost. Oba stratega - Mike Budenholzer pri Milwaukeeju in Nate McMillan pri Atlanti - sta zavoljo tega spočila svoje najboljše igralce in večjo minutažo namenila svojim manj obremenjenim igralcem v končnici.