Devin Booker, ki je v drugem polčasu snel obrazno zaščitno masko, je bil sicer prvi strelec Phoenixa s 25 točkami, vendar je moral dobro minuto pred koncem tekme zapustiti parket zaradi težav z osebnimi napakami.

Njegovo nalogo je tako do konca uspešno opravil veteran Chris Paul (18 točk, sedem podaj), ki je zadel dva ključna prosta meta ter pomagal soncem odbiti pozni napad tekmecev.

»To je bila nora, zelo čustvena tekma,« je o tekmi, na kateri sta imeli obe ekipi slab met iz igre, po zmagi dejal Paul.

Clippers, ki so spet igrali brez poškodovanega Kawhija Leonarda, so se v zadnji četrtini sicer približali na točko zaostanka, tudi 12,3 sekunde pred koncem, vendar nikoli niso povedli.

V finalu že po ponedeljkovi tekmi?

Zmaga za Phoenix pomeni, da si lahko v ponedeljek zvečer po lokalnem času prvič po letu 1993 že zagotovijo nastop v finalu NBA. Ta nastop bi bil prvi v finalu tudi za veterana, 11-kratnega udeleženca tekem zvezd All-Star Paula.

Prvi strelec Clippers, ki so v uvodnem krogu končnice po sedmih tekmah izločili Dallas Mavericks Luke Dončića, je bil Paul George s 23 točkami, 16 skoki in šestimi podajami, Reggie Jackson je dodal 20 točk, Ivica Zubac pa 13 točk in 14 skokov.