Igor Peresson – chef, picopek, lastnik Picerije in restavracije Etna Divača: Mestni bistro sredi podeželja
Za Igorja Peressona marsikdo misli, da prihaja iz Skandinavije, a kot sam pravi, gre za furlanski priimek, ki se je obdržal iz časa Napoleonovega obiska Furlanije. Kot kuhar in kot gostinec se je kalil v Lipici, nato v gostilni Malovec v Divači, nato pa je v Divači odprl eno bolj zanimivih obedovalnic pri nas. Picerijo in restavracijo Etna, ki slovi tako po picah kot po ustvarjalni kuhinji.
Igor Peresson: »Ko so ljudje videli Michelinovo ploščico pred vhodom, so se ob njej množično fotografirali. Pa čeprav mnogi niso vedeli, da pravzaprav nismo dobili zvezdice.« (Foto: Bojan Velikonja)
Picerija Etna je pravzaprav fuzija med picerijo in moderno restavracijo. Po eni strani ste znani po picah, po drugi po ustvarjalni kuhinji. Na meniju imate pic...
Fabio Caruso je italijanski picopek, ki se je skrivnosti peke učil od največjega italijanskega mojstra, s svojim talentom, znanjem in strastjo pa je...