PayPal bo nadomestilo sicer odtegnil le na računih, na katerih so razpoložljiva sredstva. Nadomestilo, ki v skladu s tarifo nadomestil znaša 10 evrov, bo nižje od stanja na uporabnikovem PayPal računu, so sporočili iz podjetja. Tako bo uporabniku, ki ima na računu pet evrov, nadomestilo zaračunano v višini petih evrov.

Uporabniki se plačilu nadomestila lahko izognejo, in sicer s prijavo v svoj uporabniški račun, kar pa morajo storiti najkasneje do konca novembra. Nadomestilo se bo po potrebi zaračunalo decembra.

PayPal bo nadomestila za neaktivne račune vlagal v nadaljnji razvoj svojih storitev. Kot so poudarili, dejstvo namreč je, da računi, ki jih stranke ne uporabljajo redno, povzročajo dodatne stroške.

PayPal je sicer informacijo o uvedbi nadomestila za neaktivne račune že vključil v obvestila, ki jih pošilja strankam v Sloveniji. Dodatno bo stranka, ki se šteje za neaktivno, novembra prejela obvestilo, s katerim bo še enkrat obveščena o skorajšnji uvedbi nadomestila, pri čemer bo PayPal stranki razložil tudi, kako uporabiti razpoložljivo stanje na računu - kako opraviti transakcijo, dvigniti oz. poslati denar, donirati.

Letošnja uvedba nadomestila za neaktivne račune fizičnih oseb sledi uvedbi nadomestila za neaktivne poslovne račune, ki jo je PayPal uvedel leta 2020.