Neposredna letalska povezava med Ljubljano in Brusljem bo še posebej pomembna v času slovenskega predsedovanja Svetu EU v drugi polovici leta. Poleg prevoznika Brussels Airlines, ki sodi pod okrilje skupine Lufthansa, bo sicer to povezavo ponujal tudi madžarski nizkocenovni letalski prevoznik Wizzair, so pred dnevi sporočili iz slovenskega stalnega predstavništva pri EU v Bruslju.

Brussels Airlines sicer po vzpostavitvi letenja med Ljubljano in Brusljem načrtuje šest letov tedensko na osrednje bruseljsko letališče Zaventem. Leti so predvideni vsak dan, razen ob sobotah.

Prav tako bo letalska povezava z belgijsko prestolnico vzpostavljena z nizkocenovnim letalskim prevoznikom Wizzair, in sicer dvakrat tedensko. Od 31. maja dalje bo prevoznik ob ponedeljkih in četrtkih letel na letališče Charleroi južno od Bruslja.

V Fraportu Slovenija, ki upravlja z ljubljanskim letališčem, pričakujejo, da bo letošnja sezona nekoliko boljša od lanske. Začetek poletne sezone je zaradi epidemičnih razmer še vedno zaznamovan z zmanjšanim obsegom potniških letov, v vrhuncu sezone pa se bo petim prevoznikom, ki trenutno letijo z ljubljanskega letališča, po zdajšnjih napovedih pridružilo še devet prevoznikov na 15 destinacij.

Dejanska vzpostavitev linij bo sicer odvisna od epidemiološke situacije.