Rokometni klub Celje Pivovarna Laško in Tomaž Ocvirk sta sporazumno prekinila sodelovanje na mestu članskega trenerja, ki se je začelo septembra 2018, so sporočili Celjani. Do konca sezone bo ekipo vodil nekdanji rokometaš Luka Žvižej, dosedanji trener mladincev Celja, v prejšnji sezoni pa enega izmed pomočnikov Tomaža Ocvirka.

Za Ocvirka, ki je ekipo dvakrat popeljal v izločilne boje lige prvakov ter osvojil oba naslova državnih prvakov ter en superpokalni naslov, je bil usoden sobotni poraz v Novem mestu, kjer je bil Trimo boljši s 25:24 (14:10). Celjani so tako po porazih proti Gorenju in Kopru praznih rok ostali tretjič v nizu. Dolenjska ekipa se je po zmagi zavihtela na drugo mesto prvenstva in ima le točko zaostanka za Celjem. Njegov naslednik, štiridesetletni Žvižej, je med letoma 2000 in 2016 za slovensko reprezentanco na 217 tekmah dosegel 702 gola ter je rekorder po številu doseženih zadetkov v reprezentanci. V članski ekipi Celja je preživel deset sezon, je četrti najboljši strelec v zgodovini kluba (1392 zadetkov) in četrti tudi na večni lestvici nastopov (396), zaigral pa je za vse klubske selekcije in se veselil številnih naslovov prvaka. Izkušnje si je nabiral z igranjem v Španiji, Madžarski in Nemčiji.

»Znašli smo se v težki situaciji, ki jo moramo skupaj rešiti. Do zaključka sezone so štiri tekme, kjer pa imamo vse v svojih rokah, kar je najpomembneje. Verjamem, da nam bo uspelo, moramo pa z maksimalno borbo obrniti vse nazaj v našo korist. Časa ni veliko, a še vedno dovolj, najbolj pomembno pa je, da se po najboljših močeh vsi borimo za skupni cilj in naredimo to, kar se od nas, ekipe, pričakuje,« je dejal novi celjski trener Luka Žvižej. šr, sta