Očitno se nadaljuje trend milijardnih ločitev. Leta 2019 sta se ločila Jeff Bezos in MacKenzie Bezos, zdaj sta na enaki poti zakonca Gates. Zakaj sta ločitvi zanimivimi? Ker sta (bila) najbogatejša para na svetu. Poglejmo trenutne številke, ki jih redno objavlja ameriški finančni medij Forbes: Bill Gates (1955) oziroma njegovo bogastvo je bilo danes ocenjeno na kar 130 milijard dolarjev in je bil s tem četrti najbogatejši človek na svetu. Njegove žene Melinde (1964) ne omenjajo, kar pomeni, da se bo 130 milijard delilo v ločitvenem postopku. Je pa zanimivo, da ameriški odsek spletne enciklopedije wikipedia piše, da sta se ločila septembra 2021, vse je torej natančno začrtano. Jasno, zakonca bosta poslovno še sodelovala. Če njun denar razdelimo na pol, bi si skupaj delila enajsto mesto med najbogatejšimi na svetu.

Ne bo jima hudega, bi lahko sporočili iz države, ki ima letni državni proračun desetkrat manjši, kot imata zakonca Gates skupaj denarja. Je pa seveda prav, da v teh težkih trenutkih prosita za razumevanje in spoštovanje zasebnosti. Podobno kot pred časom Jeff Bezos (1964) in MacKenzie Bezos Scott (1970). Ustanovitelj in šef Amazona, enega najbolj kontroverznih in za mnoge enega najbolj izkoriščevalskih podjetij na svetu, ima trenutno po Forbesovih izračunih kar 197 milijard vredno bogastvo. Kar je veliko več kot v času ločitve, je pa seveda res, da je Bezos svoje bogastvo praktično podvojil med koronakrizo. Jasno, s temi številkami je Bezos najbogatejši človek na planetu, njegova žena MacKenzie pa se, če je verjeti spletnim zapisom in Forbesu, tudi lepo dviguje med najbogatejše. S 53 milijardami dolarjev je tretja najbogatejša ženska na svetu, pred njo sta zgolj Francoise Bettencourt Meyers L'Oreal in Alice Walton, lastnica trgovinske mreže Walmart.

Za konec morda še skupna politično zelo korektna in patetična izjava ločujočega se para Gates: »Po dolgem premisleku sva se odločila, da po 27 letih končujeva svoj zakon. V tem času sva vzgojila tri neverjetne otroke in zgradila fundacijo, ki pomaga ljudem po vsem svetu, da živijo boljše in bolj zdravo življenje.« Še vedno bosta delila prepričanje v tej fundaciji, skupaj pa se ne vidita več.