Washington je z novo zmago, drugo zaporedno proti otočanom, spet prevzel prvo mesto v svoji skupini. Ekipa iz prestolnice je bila uspešna kljub odsotnosti poškodovanega zvezdnika Aleksandra Ovečkina.

V njegovi strelski vlogi se je dobro znašel Daniel Sprong, ki je dosegel dva gola, Jevgenij Kuznjecov pa je dodal gol in dve podaji.

Izkušeni Zdeno Chara pa je odigral 1600. tekmo v ligi in se na seznamu branilcev, ki so dosegli ta mejnik, pridružil Chrisu Cheliosu, Scottu Stevensu, Larryju Murphyju in Rayu Bourqueju.

Brez častnega zadetka

Na tekmi v Los Angelesu domačim ni šlo po načrtih. Ostali so praznih rok in tudi brez vsaj častnega zadetka. Darcy Kuemper je za Arizono zbral 26 obramb in drugič v sezoni ter 20. v karieri ohranil mrežo nedotaknjeno.

Kojoti so se z zmago približali mestom za končnico, na četrtem v skupini imajo zdaj točko več kot St. Louis. Za ekipo, ki je pred tem zmagala le na eni od prejšnjih osmih tekem, je Derick Brassard s podajo pripel do 500. točke v ligi.

Kralji zdaj za današnjimi tekmeci zaostajajo sedem točk. Calvin Petersen je tekmo končal s 36 obrambami, Kopitar pa je bil pri neučinkovitih kraljih še najbolj nevaren s štirimi streli.

»Prva polovica tekma ni bila najboljša, ne moremo pričakovati, da bomo zmagovali s takšno predstavo. Tudi ekipni duh ni bil na najvišji ravni, potrebovali bi več energije,« je bil po slabi predstavi po tekmi kritičen Kopitar.

Crosby z 20. zadetkom v sezoni

Zvezdnik Pittsburgha Sidney Crosby pa je na tekmi z New Jerseyjem, ki jo je njegova ekipa dobila s 4:2, postavil nov mejnik v karieri in obenem klubski rekord. Zadetek na prazna vrata tik pred koncem tekme je bil namreč njegov 20. gol v sezoni, s tem pa je postal prvi igralec te ekipe, ki je vsaj toliko golov dosegel v 13 sezonah. Prej si je dosežek 12 takšnih sezon delil z Mariom Lemieuxom in Jevgenijem Malkinom.

Detroitu pa ni pomagala niti najboljša predstava doslej v NHL vratarja Jonathana Bernierja. Tekmo je končal s 50 obrambami, a je njegova ekipa na koncu le klonila, potem ko je Dallas zmagal po podaljšku. Za zmagoviti gol je 52 sekund pred koncem poskrbel Jamie Benn. Za Bernierja je bilo 50 obramb največ v karieri, v tej sezoni pa sta jih toliko imela le še Cam Talbot (Minnesota) in Jordan Binnington (St. Louis).

»Izgubili smo že veliko tekem, v katerih smo bili boljši, zmago v tej pa smo si res zaslužili. Noro je, da smo sploh igrali podaljšek, a je Bernier odigral fantastično tekmo,« je uspeh pospremil trener Dallasa Rick Bowness.